Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η ομάδα χορού Knockturnallheads παρουσιάζει "Σύνδεσμοι – Ligaments"

20 - 21 Ιουνίου Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η ιδέα
Ligament [lig-uh-muhnt]: the fibrous tissue that connects bones to bones-
Σύνδεσμος [sínδezmos]: ο ινώδης ιστός που συνδέει τα οστά μεταξύ τους.
Η ομάδα Knockturnalheads παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα την παράσταση Σύνδεσμοι – Ligaments, 20 & 21 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Πρόκειται για ένα σύνολο από 11 δυνατές στην τεχνική χορεύτριες που εκτελούν την παράσταση με τεράστια ενέργεια, η οποία παραμένει σταθερή σε όλη την διάρκεια του χορευτικού τους ταξιδιού. Παρουσιάζουν τον σύνδεσμο, μία χορογραφία εμπνευσμένη από τον όρο αυτό που θέλει να δείξει επί της ουσίας την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα των ανθρώπων να ενωθούν. Ο σύνδεσμος σε κάθε μορφή εμφανίζεται σε διαφορετικές πτυχές της ζωής μας, κάτι που η χορογράφος και ιδρυτής της ομάδας Ζωή Tatopoulos θέλησε να υπογραμμίσει μέσα από την δουλειά και την τέχνη της και να παρουσιάσει στο κοινό με αυτήν την μορφή. Το μήνυμα παραμένει ουσιαστικό αν και γνωστό: από τη  στιγμή που είμαστε ενωμένοι, τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει.
11 χορεύτριες – 11 διαφορετικοί χαρακτήρες. Κινήσεις που απεικονίζουν την αντίθεση ανάμεσα στην  αγωνία και την ευστάθεια. Η χορογραφία διερευνά τα άκρα του συνδέσμου καθώς
συστρέφεται και σπάζει, δημιουργώντας ασυνήθιστες κινήσεις στο σώμα. Υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στο μαύρο και το άσπρο, την ισχυρή θηλυκότητα και την αρρενωπότητα που αναδεικνύει μεν τη δύναμη και την υπερηφάνεια, το κάνει ωστόσο με χάρη και τεχνική.
Η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο (dj set) με τον εφευρετικό βαθύ μπάσο ήχο της και δονήσεις που παγώνουν τα κόκαλα, εντείνοντας το δέσιμο των χορευτριών με τους θεατές. Καμία περιγραφή δεν θα δοθεί στο κοινό ως προς την ερμηνεία κάθε επιμέρους κομματιού, αφήνοντάς το να αντιληφθεί το νόημα από αυτό που βλέπει σε κάθε κομμάτι με βάση μόνον τον απλό τίτλο του.

Info:
Knockturnallheads | Σύνδεσμοι – Ligaments | 20 + 21 Ιουνίου
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης | Αίθουσα: Θέατρο
Ώρα: 21:00

Μουσική επιμέλεια: Greg requiem της ομάδας Haunted Science
Εισιτήρια:
15€ κανονικό
12€ Φοιτητικό - Μαθητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων & Κάρτας Πολιτισμού/ ΑμΕΑ/ άνω των 65 ετών


Έναρξη Προπώλησης: Αναμένεται ανακοίνωση

Αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής κάρτας: 210 3418579  Δευ-Παρ 11:00 - 14:00
online: στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος Κακογιάννη www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται:
•    Στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
             Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση.
•    Σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου