Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

tripradio μαζί με το Figurant και τους Playground Noise στο Floral

Tο Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο Floral σας περιμένουν οι παραγωγοί του tripradio μαζί με το Figurant και τους Playground Noise για ένα Σάββατο γεμάτο με τις αγαπημένες μας μουσικές! Από το μεσημέρι θα ηχούν οι μουσικές επιλογές των παραγωγών του trip ενώ ταυτόχρονα ό,τι συμβαίνει στο χώρο θα μεταδίδεται και διαδυκτιακά στο tripradio.gr!

Το βράδι τη σκυτάλη θα πάρουν οι Playground Noise, η μπάντα που το Φεβρουάριο του 2010 κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο album της από την Inner Ear αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές από τον μουσικό τύπο. Αυτή τη περίοδο ηχογραφoύν νέο single που θα περιέχει δύο κομμάτια, και το οποίο θα είναι και ο προπομπός του δεύτερου δίσκου. Περισσότερα για το δεύτερο album....on stage!

Νωρίτερα, το χώρο θα έχουν πλημμυρίσει οι ambient και shoegaze μελωδίες του Figurant (πρόσφατα ο νέος του δίσκος με τίτλο “a home in the trees” κυκλοφόρησε σε 200 αριθμημένα χειροποίητα κομμάτια από την somehow ecstatic records). Η βραδιά θα κλείσει με τους Gin & Tonic να αναλαμβάνουν τα πλατό και.....οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε καλά τι σημαίνει αυτό..

Πρόγραμμα:
Tripradio Producers: 14.00 – 21.00
Live: 21:00
After Party: 24.00 – 05.00
Free Entry

Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια
τηλ: 210 3800070 / fax: 210 3800071
e-mail: contact@floralcafe.gr

LINEUP / BIOS

Playground Noise (22.00 – 24.00)
Οι Playground Noise είναι ένα συγκρότημα από την Πάτρα και σχηματίστηκαν το χειμώνα του 2006. Αρχικά επιδίδονταν σε ατελείωτα τζαμαρίσματα προσπαθώντας να διαμορφώσουν τον ήχο τους , καταλήγοντας να κινούνται στο χώρο της ανεξάρτητης αγγλόφωνης κιθαριστικής μουσικής . Χαρακτηριστικό τους οι μουσικές εξάρσεις να διαδέχονται χαμηλότονα μέρη . Από την αρχή το συγκρότημα έδινε ιδιαίτερη βάση στον στίχο των κομματιών θέλοντας να εκφραστεί συναισθηματικά μέσω αυτών.

Μετά από πολλές πρόβες και αρκετές αλλαγές μελών πραγματοποίησαν το πρώτο τους Live στην Πάτρα (Πολιτεία μαζί με Κόρε Ύδρο και Abbiegale). Στη συνέχεια και αφού αντικαταστάθηκε το drum machine από drummer ηχογράφησαν το πρώτο τους double A-Side single (Sundays / Flowers) το οποίο και κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2008 από την Innerear. Παράλληλα πραγματοποίησαν κάποια Live στην Πάτρα (more Steps, Πολιτεία και συμμετοχή στο Manifest 2 μαζί με Sigmatropic και Κωνσταντίνο Β.) στην Αθήνα (μικρό μουσικό θέατρο , μουσικό σπίτι Δίαυλος, video art festival,σταυρός του νότου) και σε ορισμένες επαρχιακές πόλεις (Αγρίνιο ,Ναύπακτος) . Σε αυτό το διάστημα στα βασικά όργανα (κιθάρα ,μπάσο, τύμπανα) προστέθηκε η χρήση τρομπέτας , τσέλου και βιολιού.

Τον Φεβρουάριο του 2010 κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο album του συγκροτήματος από την Inner- Ear αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές από τον μουσικό τύπο. Η μπάντα συνεχίζει να παίζει σε συναυλίες όπως στο Gagarin μαζί με τους Electric Litany και στην Πάτρα κάνοντας support στον Sivert Hoyem και με τελευταίες αυτές στο Κ44 στην Αθήνα και support στους Motorama στην Πάτρα.

Αυτή τη περίοδο ξεκινούν οι ηχογραφήσεις ενός καινούριου single που θα περιέχει δύο κομμάτια το οποίο και θα είναι προπομπός του δεύτερου δίσκου.

ΜΕΛΗ
Βασίλης Σμπήλιας – Κιθάρα, Φωνή
Νίκος Ντεντόπουλος – Πλήκτρα
Θοδωρής Παπαδόπουλος – Κιθάρα
Τίμον Καρδάμας – Μπάσο
Ανδρέας Λαμπρόπουλος – Τύμπανα
Κώστας Παυλόπουλος – Τρομπέτα
Σοφία Ιωαννίδη – Τσέλο
Ειρήνη Βαλαωρίτου - Βιολί

Figurant (21.00 – 22.00)
O Figurant είναι ο Χρήστος Παναγιωτάκης, ένας τραγουδοποιός που συνθέτει και ηχογραφεί στο σπίτι. Με βάση την αγάπη του για τα δέντρα και τη φύση, και μέσα από τις δημιουργίες του αφηγείται ένα προσωπικό ταξίδι ανάμεσα σε ονειρικές μελωδίες, μελαγχολία αλλά και ελπίδα. Αmbient και shoegaze μελωδίες συνυπάρχουν με τα εύθραυστα φωνητικά και τις λούπες μιας μελόντικας και μεγαλόφωνων.

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε σε 200 αριθμημένα χειροποίητα κομμάτια ο νέος του δίσκος με τίτλο “a home in the trees” από την somehow ecstatic records. Η συσκευασία του αποτελείται από ανακυκλωμένο υλικό που περιέχει παλαιά χαρτιά, μπανανόφλουδες και χρησιμοποιημένα καλαμάκια!

http://soundcould.com/figurant

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου