Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011


Λένα Παπαδοπούλου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία δεκαπέντε ετών παίρνει μέρος σε μια οντισιόν για νέα ταλέντα στο τραγούδι στη Θεσσαλονίκη, την ξεχωρίζουν αμέσως και έτσι ξεκινάει παράλληλα με το σχολείο τις νυχτερινές εμφανίσεις.
Ενα χρόνο αργότερα, τυχαία η θεία της Πίτσα Παπαδοπούλου, μαθαίνει ότι η ανιψιά της έχει ξεκινήσει τα πρώτα της βήματα στο χώρο του τραγουδιού. Ετσι χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν πηγαίνει και την ακούει, ενθουσιάζεται και της κάνει πρόταση να την πάρει μαζί της στην Αθήνα.
Τα πέντε επόμενα χρόνια τις βρήκαν να τραγουδούν μαζί. Ετσι στα τέλη του 1996 υπέγραψε το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο με την BMG, όπου δεν άργησε να έρθει ο πρώτος της δίσκος που έφερε τον τίτλο "Θέλω Τρέλα". Το ομώνυμο τραγούδι έγινε από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εποχής.
Ακολούθησε το 1998 ο δεύτερος δίσκος με τίτλο "Εγώ είμαι η Λένα". Και πάλι ξεχωρίζει το ομώνυμο τραγούδι καθώς και το "Θαύμα", "Που πήγε", "Τι ρόλο παίζω".
Το 1999 έρχεται ο τρίτος της δίσκος "Εγραψες". Το ομώνυμο τραγούδι γίνεται και πάλι επιτυχία, καθώς και το "Απαγορευμένη Αγάπη" όπως και το "Αλεξίσφαιρο Γιλέκο".
Το 2000 έρχεται ο τέταρτος δίσκος "Σε μια Ελένη" όπου ξεχωρίζουν "Το σφάλμα", "Ποιος σου έμαθε", "Σε μια Ελένη".
Το 2001 αλλάζει δισκογραφική εταιρεία πηγαίνοντας από την BMG στην Alpha Records όπου και ετοίμασε ένα εντυπωσιακό single με πέντε τραγούδια που ξεσηκώνουν και πάλι το κοινό της με τίτλο «Ανθρωπός εμπιστοσύνης». Τον Δεκέμβριο του ιδιου έτους κυκλοφορεί ένα ολοκληρωμένο album με γενικό τίτλο «Γύρνα» απο το οποίο ξεχωρίζουν το ομώνυμο τραγούδι «Γύρνα» «Πραγματικά» «Πηγε μία».
Τον Ιούνιο του 2003 κυκλοφορεί το δίσκο "Βλέμμα". Από το δίσκο αυτό ξεχωρίζουν το "Θέλω να σε δω" "Άσε με" και άλλα.
Το 2004 κυκλοφορεί ο δίσκος "Κάτι αστέρια".
Το φθνόπωρο του 2005 η Λένα Παπαδοπούλου κυκλοφορεί την έβδομη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο "Να Με Θυμάσαι". Το album αυτό περιλαμβάνει δέκα τραγούδια σε μουσική και στίχους των Νίκου Τερζή, Νεκτάριου Τυράκη και Αλέξανδρου. Το ομώνυμο κομμάτι καθώς και τα "Μόνο Εγώ" και "Πέρασα Πολλά" είναι τα τραγούδια που ξεχωρίζουν από το δίσκο.
Το 2006 κυκλοφορεί και το πρώτο της Live Cd με τίτλο "Όλα για όλα". Το cd περιλαμβάνει 2 τραγούδια καινούρια και μια ζωντανή ηχογράφηση από το Ρόδον Live της Θεσσαλονίκης.Στις αρχες του 2007 κυκλοφορει ενα ακομα cd με τιτλο ΜΟΝΙΜΑ . αρκετα τραγουδια ξεχωριζουν οπως το ΜΟΝΙΜΑ , το ΦΕΥΓΩ, το ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ,το ΓΙΝΑΜΕ ΞΕΝΟΙ ,το ΑΝ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΣΕ ΧΑΣΩ ... Στις αρχες του 2008 κυκλοφορει ενα single με τιτλο ΑΝΕΒΑΣΕ ΜΕ το οποιο και ξεχωριζει απο τις πρωτες μερες ραδιοφωνικης κυκλοφοριας του ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου