Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011


Καλομοίρα Σαράντη
Γεννήθηκε στο Νασσάου της Νέας Υόρκης στις 31 Ιανουαρίου 1985 και το πλήρες όνομά της είναι Μαρία Καλομοίρα Σαράντη (Marie Carol Sarantis) και έχει μιά αδερφή ενώ απο μικρό κορίτσι,όνειρό της ήταν να γίνει σταρ της ποπ. Ξεκίνησε από μουσικούς διαγωνισμούς στις ΗΠΑ και κατέληξε στο «Fame Story 2», στο οποίο αναδείχθηκε και νικήτρια. Το 2004 κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ, με τίτλο «Καλομοίρα».Στα τέλη του 2005 κυκλοφόρησε το «Παίζεις;». Το Δεκέμβριο του 2006 κυκλοφόρησε το CD «Η Καλομοίρα πάει cinema», στο οποίο τραγουδάει παλιές αγαπημένες επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου. Παράλληλα, από τον Οκτώβριο του 2006 μέχρι το Μάιο του 2007, ήταν συμπαρουσιάστρια στο τηλεοπτικό σόου «Πιο Πολύ την Κυριακή» με το Γρηγόρη Αρναούτογλου. Έλαβε επίσης μέρος σε περίπου 30 επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς Λάμψη στον ΑΝΤ1, υποδυόμενη την εξώγαμη ελληνοαμερικανίδα κόρη του Γιάγκου Δράκου, Τζένιφερ.
Το Δεκέμβριο του 2007 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της για την ελληνική εκπροσώπηση στο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον του 2008. Το τραγούδι της παρουσιάστηκε στις 6 Φεβρουαρίου και έχει τον τίτλο Secret Combination. Η μουσική είναι του Κωνσταντίνου Παντζή και οι στίχοι του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου.
Επιλέχθηκε μεταξύ δύο άλλων στη βραδιά του τελικού για την ανάδειξη του τραγουδιού στις 27 Φεβρουαρίου του 2008. Επίσης, υποψήφιοι ήταν και ο Κώστας Μαρτάκης με τη Χρύσπα.
Το τραγούδι της Καλομοίρας κατάφερε πανηγυρικά να περάσει στον τελικό του διαγωνισμού της Eurovision από τους ημιτελικούς της 20ης Μαΐου του 2008. Στον τελικό της 24ης Μαΐου κατέλαβε την τρίτη θέση, με 218 βαθμούς, πίσω από τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου