Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

DUB INC (Dub Incorporation) - Τα τρομερά παιδιά της ethnic reggae ευρωπαϊκής σκηνής

Η ομάδα 1 STEP FORWARD παρουσιάζει ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα της πόλης...Τα τρομερά παιδιά της ethnic reggae ευρωπαϊκής σκηνής, οι Γάλλοι DUB INC (Dub Incorporation), έρχονται στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου για την πρώτη τους συναυλία σε ανοιχτό χώρο...
Μετά τις συνεχόμενες sold out συναυλίες που έδωσαν στην Ελλάδα το Δεκέμβριο επιστρέφουν για να στήσουν τη δική τους μοναδική γιορτή στη Βαβυλωνία του Μύλου... Μαζί τους οι Music Oxygen, Selector Rastayouth, Burning City soundsystem και άλλοι guests στο πρώτο μεγάλο event του φθινοπώρου!
DUB INC (Dub Incorporation) – Το φαινόμενο...

Το συγκρότημα συστήνεται για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του ’90, φέρνοντας μια πνοή φρέσκου αέρα στα δεδομένα της μέχρι τότε γαλλικής reggae dub σκηνής. Ξεκίνησαν σαν μια παρέα φίλων που τους ένωσε το πάθος τους για τη μουσική. Οι μουσικές επιρροές των μελών τους πολλές και διαφορετικές, κάτι που εξηγεί το γιατί η μουσική τους είναι τόσο αυθεντική και χαρακτηριστική: με εμφανείς επιρροές από αφρικάνικους παραδοσιακούς ρυθμούς και μελωδίες, πολλά στοιχεία reggae, dub, hip hop, electro-dub και dancehall.
Η μπάντα έκλεισε φέτος τα 13 της χρόνια και αμέτρητες εμφανίσεις σ' όλο τον κόσμο, αφού η "σκηνή" είναι το δυνατό της χαρτί. Έχουν κερδίσει οπαδούς σε όλο τον κόσμο και πέρα από τα σύνορα της Γαλλίας, όπως σε Γερμανία, Σουηδία, Πολωνία, Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Αμερική, καθώς καταφέρνουν κάθε φορά αβίαστα να γίνονται "ένα" με το κοινό τους σκορπώντας ισχυρές δονήσεις γάλλο-αλγερινού hip-hop και υπόγειας dub.
Το πρώτο τους άλμπουμ “Diversitè’’ κυκλοφόρησε το 2003, ενώ καθιερώθηκαν με το “Dans le décor’’ το 2005, στο οποίο συμμετείχαν μερικοί από τους πιο σημαντικούς Γάλλους και διεθνείς reggae τραγουδιστές: Lyricson, Omar Perry, David Hinds (Steel Pulse), και επιβεβαίωσαν τις φήμες ότι αποτελούν το καλύτερο συγκρότημα της γαλλικής reggae με το άλμπουμ ‘’Afrikya’’ το 2008, το οποίο απέσπασε και το πρώτο βραβείο στα ‘’Web Reggae Awards 2008’’. Κομμάτια όπως τα ‘Rudeboy’, ‘My Freestyle’, ‘Murderer’, ‘Day after day’ και πολλά άλλα αγαπήθηκαν και ήδη θεωρούνται κλασικά.
Τα συνεχόμενα εκρηκτικά live τους όλο αυτό το διάστημα δημιούργησαν τρομερό θόρυβο γύρω από το όνομά τους και καθολική αναγνώριση στη Γαλλία αλλά και σε όλο τον κόσμο. Τα live τους γίνονται πολύ γρήγορα sold out και η φήμη για ένα από τα καλύτερα live bands που εμφανίστηκαν στη world reggae σκηνή άρχισε να κυκλοφορεί σε όλη την Ευρώπη...
Έπειτα από 2 χρόνια δισκογραφικής απουσίας, επανήλθαν με το καινούργιο τους άλμπουμ ‘’Hors contrôle’’ και με 15 ολοκαίνουργα κομμάτια. Το άλμπουμ αποτελεί έναν συνδυασμό ακριβώς όλων των στοιχείων για τα οποία είναι γνωστοί οι Dub Inc. Προτείνουν καταπληκτικά roots reggae ακόμα και ska κομμάτια, ενώ συνεχίζουν να διέπονται από το πνεύμα της “ανταρσίας’’.
Ετοιμαστείτε λοιπόν για μία πραγματικά μοναδική συναυλιακή εμπειρία και ένα από τα καλύτερα live shows που κυκλοφορούν στον κόσμο αυτή τη στιγμή από μια μπάντα φαινόμενο στην καλύτερη στιγμή της καριέρας τους. Αφού ξεσήκωσαν τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά φεστιβάλ της Ευρώπης επιστρέφουν σε μια από τις αγαπημένες τους πόλεις για την πρώτη τους open-air συναυλία… Ετοιμαστείτε για τους DUB INC!!!
Η μεγάλη συναυλία των DUB INC θα γίνει στον ανοιχτό χώρο του Μύλου (Βαβυλωνία), και opening acts θα είναι οι Music Oxygen, ένα από τα νέα reggae σχήματα της πόλης, και ο Selector Rastayouth. Μετά το live θα ακολουθήσει το after party στο δεύτερο stage (club Μύλου) με τους Burning City soundsystem και άλλους djs...
Info:
DUB INC +guests
Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου
Μύλος, Α.Γεωργίου 56
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
E-tickets (ιντερνετικά εισιτήρια) στο www.dubinc2011.eventbrite.com: 15 και 18 ευρώ
Προπώληση: 22 ευρώ
Ταμείο: 26 ευρώ
Σημεία Προπώλησης εισιτηρίων
Metropolis, Ticket Ηouse

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου