Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 11η Φεβρουαρίου



Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Φεβρουαρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου, μεταξύ άλλων τόνισαν:

Για την πυρασφάλεια στα σχολεία

Με αφορμή την παράταση της σύμβασης για την μελέτη πυροπροστασίας στον Δήμο αναδεικνύεται ότι τα παιδιά μας πάνε σε σχολεία στα οποία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ μελέτη πυροπροστασίας. Μάλιστα ακόμη και αυτή η σύμβαση δεν αφορά το σύνολο των σχολείων της πόλης αλλά μόλις 60 σχολεία. Αυτό έρχεται έπειτα από την φωτιά που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα σε ΕΠΑΛ στην Άμφισσα και 9 μαθητές οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο. 

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα σχολεία με ευθύνη της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής δεν έχουν ελεγχθεί για πυροπροστασία εδώ και δεκαετίες. Δεν έχει ελεγχθεί αν τα μέτρα πυρασφάλειας λειτουργούν, αν χρειάζονται κι άλλα. Δεν έχει γίνει τίποτε. Φοβόμαστε ότι τα σχολεία θα γίνουν τα νέα «Τέμπη» και θα ψάχνεται πάλι κάποιον «σταθμάρχη» για να του φορτώσετε την ευθύνη. Έπειτα από 21 χρόνια Διοίκησης θα έπρεπε να είχε κινήσει γη και ουρανό να γίνει η μελέτη και να προχωρήσουν τα αναγκαία έργα για την ασφάλεια των παιδιών μας. Η Διοίκηση απλά ...αναγνώρισε τη Διοίκηση την σοβαρότητα της κατάστασης.

Για την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην Κηπούπολη:

Θέσαμε ερώτημα για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Κρόνου και Αρτέμιδος στην Κηπούπολης. Μεταφέραμε την ανησυχία της Επιτροπής κατοίκων οι οποίοι πραγματοποιήσανε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 Απρίλη απαιτώντας την αποξήλωση της κεραίας. ΄Ήδη στην περιοχή της Χωράφας, με πολλά σχολεία και χώρους άθλησης, υπάρχουν αρκετές κεραίες. Θέσαμε επίσης την Διοίκηση προ των ευθυνών της γιατί έδωσε "Έγκριση δομικών εργασιών κεραίας" για το συγκεκριμένο κτήριο.
Για τη συνέχιση των εργασιών οικοδόμησης στο οικόπεδο της οδού Ιωαννίνων παρά το ότι πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο πρασίνου.

Η δημοτική αρχή συνεχίζει τις παλινωδίες και δεν προχωρά στην ακύρωση της άδειας παρά το γεγονός ότι αυτό είχε υποσχεθεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Για τη μη λειτουργία του ασανσέρ στο 45ο Δημοτικό σχολείο

Επανερχόμαστε στο ζήτημα μη λειτουργίας του ασανσέρ στο σχολείο. Ερώτηση είχαμε καταθέσει πάλι πριν από 5 μήνες που σταμάτησε να λειτουργεί το ασανσέρ. Τότε η Διοίκηση μας είχε απαντήσει ότι θα επισκευαστεί άμεσα και θα λειτουργήσει. Θυμίζουμε ότι υπήρχαν προβλήματα υγείας σε παιδιά και έπρεπε να το χρησιμοποιούν. Η ενημέρωση που έχουμε από τους εκπαιδευτικούς είναι ότι μέχρι χθες συνέχιζε να μην λειτουργεί το ασανσέρ. 

Επειδή υπάρχει αδυναμία μετακίνησης παιδιών για ιατρικούς λόγους οι εκπαιδευτικοί εναλλάσσουν τάξεις τα παιδιά συνεχώς για να μπορέσουν να διευκολύνουν την κατάσταση. Υπήρχε μια προφορική ενημέρωση από τον Δήμο προς τους εκπαιδευτικούς ότι το ασανσέρ έχει επισκευαστεί και είναι έτοιμο για λειτουργία. Ρωτάμε για ποιο λόγο υπήρχε αυτή η καθυστέρηση στην επισκευή του ασανσέρ; Γιατί δεν έχει δοθεί γραπτή άδεια λειτουργίας του ασανσέρ από την εταιρία που ανέλαβε την επισκευή; Η Διοίκηση δεν απάντησε καθόλου

Για την απονομή μεταλείου αξίας 6.000€ στον Βαρθολομαίο

Υπήρχε από καιρό ενημέρωση για την επίσκεψη του πατριάρχη κκ Βαρθολομαίου στην πόλη και βράβευσή του με το μετάλλιο της πόλης από την Διοίκηση. Δεν μπαίνουμε στην ουσία του ζητήματος ούτε θέτουμε θέμα για την βράβευση ή μη. Αλλά την προηγούμενη εβδομάδα στην ΔΕΠΑΑΠ πάρθηκε απόφαση για την χρηματοδότηση από τον Δήμο για την κατασκευή του μεταλλείου με κόστος 5.000€ χωρίς ΦΠΑ δηλαδή 6.200€. 

Τέτοιου είδους βραβεύσεις πρέπει να έχουν συμβολικό χαρακτήρα. Να σας ενημερώσουμε ότι ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο που θεωρείτε έχει κόστος γύρω στα 800€. Θεωρούμε προκλητικό την στιγμή που υπάρχουν τόσα προβλήματα σε δομές του Δήμου όπως σχολεία δημόσιους χώρους, να δίνεται ένα τέτοιο τεράστιο ποσό για να φτιαχτεί ένα μετάλλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου