Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Λαϊκή Ενότητα - Ανυπότακτη Αριστερά: Εξευτελιστικό και επικίνδυνο το μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ δεκαετούς διάρκειας.


Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Ανυπότακτη Αριστερά για το μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας ΗΠΑ:

 

·         Εξευτελιστικό και επικίνδυνο το μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ δεκαετούς διάρκειας.

·         Ελληνικό στρατιωτικό προσωπικό εντάσσεται στον στρατό των ΗΠΑ, με έξοδα του ελληνικού δημοσίου, για εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων.

 

Η Ελλάδα με ευθύνη  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στην εποχή «Στρατηγέ ιδού ο Στρατός σου», αφού με βάση το μνημόνιο συνεργασίας, που υπέγραψαν, το ελληνικό στρατιωτικό προσωπικό εντάσσεται και μάλιστα με έξοδα του ελληνικού δημοσίου, στο στρατό των ΗΠΑ για να εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις επιλογές του αμερικανικού στρατού.!

·         Σύμφωνα με το μνημόνιο ελληνικό προσωπικό μπορεί να τοποθετείται σε μονάδες του στρατού των ΗΠΑ  στην Ευρώπη για κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών, δηλαδή με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να σταλεί ελληνικός στρατός στην Ουκρανία, ή όπου αλλού αποφασίσουν οι ΗΠΑ.!

·         Η συμμετοχή του ελληνικού στρατιωτικού προσωπικού σε εμπόλεμες επιχειρήσεις θα μπορεί να γίνει μόνο με μία τυπική υπογραφή και χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση ή εκ των προτέρων γνωστοποίηση.

·         Τα έξοδα της αποστολής βαρύνουν το ελληνικό δημόσιο, ακόμη και τα έξοδα κηδείας μέλους του ελληνικού προσωπικού, που έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια της συμμετοχής του στις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις!

·         Το μνημόνιο επιβάλλει υποχρεώσεις μόνο στην Ελλάδα, δηλαδή να στέλνει όσες στρατιωτικές δυνάμεις αξιώνει ο στρατός των ΗΠΑ, όχι όμως και το αντίστροφο.

Συνολικά η κυβέρνηση με το μνημόνιο αυτό επικυρώνει τη θέση της Ελλάδας ως προτεκτοράτο των ΗΠΑ, με δεδομένο ότι παρόμοια συμφωνία τόσο εξευτελιστική για την χώρα δεν έχει ξαναγίνει τουλάχιστον μετά την μεταπολίτευση και σαφώς στρώνει τον δρόμο για να συμμετάσχουν Έλληνες στρατιώτες σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη, δημιουργώντας τεράστιους κινδύνους για ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Η Λαϊκή Ενότητα - Ανυπότακτη Αριστερά καλεί τον ελληνικό λαό να αντισταθεί στο ραγιαδισμό της κυβέρνησης, που προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ  υπονομεύει την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας μας και της ευρύτερης περιοχής και με τους αγώνες του να υπερασπιστεί την εθνική ανεξαρτησία και την ειρήνη.

 Λαϊκή Ενότητα Ανυπότακτη Αριστερά Δυτικής Αθήνας

Το Γραφείο Τύπου 16.3. 2024    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου