Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΣΕΒΕΙΑ, ΔΗΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΝΟΙΑ στη Διοίκηση Παχατουρίδη

Περίπτερο τοποθετήθηκε έμπροσθεν της εισόδου του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης


Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28 Μαρτίου 2024 οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν:

"Όλο το Περιστέρι έχει καταδικάσει την χωρίς στοιχειώδη σεβασμό στην ιστορική μνήμη και στην αγωνιστική ιστορία του περιστεριώτικου λαού πράξη της Διοίκησης Παχατουρίδη να στήσει ένα περίπτερο στην είσοδο του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, με προφανή σκοπιμότητα να κρύψει τη λειτουργία του και την επικοινωνία με το λαό.

Ήδη έχουν συλλεχθεί σχεδόν 4000 υπογραφές και ψηφίσματα από όλα τα σωματεία της πόλης. Την πράξη αυτή καταδικάζουν όλοι οι σύλλογοι ιστορικών και αρχαιολόγων της χώρας, υπάρχουν επώνυμες δηλώσεις καταδίκης από πρώην δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, προέδρους δημοτικού συμβουλίου, απογόνους αντιστασιακών Περιστεριωτών, επιστήμονες, καλλιτέχνες.

Θέλουμε να βάλουμε μία ακόμη πλευρά. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ισχύουσες νομικές διατάξεις αλλά και τον Κανονισμό Λειτουργίας Περιπτέρων του Δήμου, ερωτούμε τα εξής:


1.Γιατί δεν έχει ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το θέμα της μετατόπισης του περιπτέρου, γιατί δεν έχει ζητηθεί η γνώμη του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας όπου χωροταξικά ανήκει και γιατί δεν υφίσταται σχετική εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου κατά παράβαση των οριζομένων τόσο στον Κανονισμό Λειτουργίας Περιπτέρων του Δήμου Περιστερίου όσο και στο Νόμο;

2. Γιατί για την μετατόπιση του περιπτέρου, δεν λάβατε υπόψη σας τα οριζόμενα στο άρθρο 5 παρ. 2 του Κανονισμού Λειτουργίας Περιπτέρων του Δήμου μας αλλά και τα οριζόμενα στο νόμο όπου σαφώς ορίζεται ότι «Για τον καθορισμό των θέσεων περιπτέρων λαμβάνονται υπόψη οι εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις που αφορούν στην προστασία του φυσικού, πολιτιστικού και αρχιτεκτονικού περιβάλλοντος, των δασικών περιοχών, των αρχαιολογικών και ιστορικών τόπων», με δεδομένο ότι το περίπτερο τοποθετήθηκε έμπροσθεν της εισόδου του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, με στόχο την εν τοις πράγμασι παρεμπόδιση της απρόσκοπτης εισόδου στο Μουσείο και συνακόλουθα την υποβάθμιση της λειτουργίας του".

Σε αυτά τα δύο ερωτήματα η Διοίκηση Παχατουρίδη επικαλέστηκε ΑΓΝΟΙΑ (!!!) των νόμων και ζήτησε χρόνο να απαντήσει. Δεν ξέρουν δηλαδή ούτε αυτοί με βάση ποιο νομοθετικό πλαίσιο λειτούργησαν και ενώ το θέμα έχει τεθεί στο Δημοτικό συμβούλιο εδώ και δύο μήνες!

Εάν δεν γνωρίζουν ούτε τον κανονισμό για τα περίπτερα που οι ίδιοι ψήφισαν, τι γίνεται με τα έργα εκατομμυρίων, τις συμβάσεις με εργολάβους, τις προμήθειες, τους όρους δανειοδότησης από τις τράπεζες;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μετακινηθεί το περίπτερο από το χώρο μπροστά από το Μουσείο και να σταματήσει κάθε ενέργεια που παρεμποδίζει τη λειτουργία του. Εκτός από τον καθημερινό αγώνα θα προβούμε και σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες εναντίον κάθε υπευθύνου.

28/3/2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου