Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/3

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ:
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΦΑΡΜΑΚΟΥ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ, ΝΕΟΛΑΙΑ
Όλο το προηγούμενο διάστημα τα Σωματεία των Συνταξιούχων έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση και την ενίσχυση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας για όλο το λαό.
  • Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο και απειλείται η ζωή μας από ένα σύστημα Υγείας που σταθερά παραχωρείται και παραδίδεται στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων και γίνεται όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα, τη στιγμή που πέραν των άλλων η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα.
Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα με τα Κέντρα Υγείας που όσα δεν έχουν κλείσει υπολειτουργούν, με τα νοσοκομεία που είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους, πρόσφατα η κυβέρνηση έφερε και νέα μέτρα. Είναι η αύξηση της τιμής στα γενόσημα φάρμακα που σε πολλές περιπτώσεις φτάνει το 50%. Τώρα μπαίνει και 1 ευρώ ή και 3 ευρώ επιβάρυνση στα παραπεμπτικά των εξετάσεων.
  • Το αποκορύφωμα είναι τα απογευματινά χειρουργεία με πληρωμή, απόφαση που λεηλατεί ακόμα περισσότερο το καθηλωμένο και συνεχώς λιγότερο εισόδημά μας. Πρέπει να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουμε τρίτη φορά γιατί έχουμε πληρώσει ήδη δύο, μια με τη φορολογία και μια με τις ασφαλιστικές εισφορές για φάρμακα, διαγνωστικές εξετάσεις, για χειρουργεία για να μην περιμένουμε 1,5 – 2 χρόνια στις λίστες προτεραιότητας.
Τα Συνταξιουχικά Σωματεία τονίζουν ότι ο αγώνας απέναντι στην πολιτική που δεν λογαριάζει ανθρώπινες ζωές και κοστολογεί τις ασθένειες, θα είναι συνεχής το επόμενο διάστημα.

Η Υγεία είναι ζήτημα που αφορά όλο το λαό.
Σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κινητοποιήσεων, σας καλούμε οργανωμένοι μέσα από τα Σωματεία μας όλοι μαζί να απαιτήσουμε:
  • Αποκλειστικά Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας Πρόνοιας, φαρμάκου, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος, για όλους.
  • Λειτουργία των Κ.Υ. (Κέντρα υγείας) εξοπλισμένα με όλες τις ειδικότητες
  • γιατρών, νοσηλευτών, εργαστηρίων, με σύγχρονες υποδομές, καθ΄ όλο το 24ωρο.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους καιαποκλειστικής απασχόλησης, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, σταδημόσια νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στις άλλες μονάδες Υγείας με μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες τους και τα δικαιώματα τους.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.
  • Κατάργηση κάθε είδους πληρωμής στην Υγεία για όλο το λαό.
  • Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας.
  • Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία και το σύνολο τωνδομών που έκλεισαν λόγω περικοπών.
  • Πλήρη επαναλειτουργία του νοσοκομείου Δυτικής Αθήνας «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ (πρώην ΛΟΙΜΩΔΩΝ)»
  • Να λειτουργήσει Σταθμός Πρώτων Βοηθειών πλήρως εξοπλισμένος και σε 24ωρη λειτουργία στη Δυτική Αθήνα που είναι περιοχή με πολλά εργοστάσια και βιομηχανίες και υπάρχει ο κίνδυνος ατυχημάτων.
  • Άμεση γενναία χρηματοδότηση των νοσοκομείων ΑΤΤΙΚΟΝ και ΝΙΚΑΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/3 ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00
ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΥ
ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΙΚΑ - ΟΑΕΕ -ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΤΑ
ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου