Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Ενάντια στη συγχώνευση-κατάργηση σχολικών μονάδων - ΚΟΙΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Δημόσια εκπαίδευση στην Γ Αθήνας: Παιδιά ενός κατώτερου Θεού;



Το σύνολο των ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ της Γ Αθήνας διατρανώνουμε την πλήρη αντίθεση μας στα σχέδια της Κυβέρνησης και των πρόθυμων στελεχών εκπαίδευσης της πολιτικής τους στον χώρο της Παιδείας, για συγχώνευση-κατάργηση σχολικών μονάδων.

Οι αποφάσεις τους αφορούν - σε πρώτη φάση - 14!! Νηπιαγωγεία στον Δήμο Περιστερίου, 2 Δημοτικά και 8 νηπιαγωγεία στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, 2 νηπιαγωγεία στον Δήμο Ιλίου, 2 Δημοτικά στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, 2 Νηπιαγωγεία στον Δήμο Πετρούπολης.

Την ίδια ώρα τα σεισμόπληκτα σχολεία του Δήμου Αιγάλεω παραμένουν «φαντάσματα», το Ειδικό Νηπιαγωγείου Ιλίου λειτουργεί σε 35 τετραγωνικά με συνέπεια 6 νηπιάκια να παραμένουν σπίτι τους και στο Αιγάλεω ζούμε το απίστευτο της έξωσης του 9ου Δημοτικού προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.

Επειδή όλοι οι τοπικοί φορείς : Δημοτικά Συμβούλια ,Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, Ενώσεις Γονέων τάσσονται κατά αυτού του σχεδιασμού και μόνο η Διεύθυνση Γ Αθήνας καμαρώνει για αυτόν, Επειδή τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί για να υπόκεινται σε αλγόριθμους και statistics,

Επειδή καταφανώς αδιαφορείτε για τα αρνητικά μαθησιακά αποτελέσματα που θα επιφέρει η εφαρμογή των αποφάσεων σας, επειδή συντάσσεστε πλήρως με την πολιτική του κόστους- οφέλους και αδιαφορείτε πλήρως για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Απαιτούμε – διεκδικούμε :Καμία συγχώνευση τμημάτων ή σχολείων.


Καλούμε όλους τους γονείς ,εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους όλων των Δημοτικών Συμβουλίων στην παράσταση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ αύριο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 09:30 στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής (Ξενίας 24, Αθήνα).

 

ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ :

Αγίας Βαρβάρας

Αγίων Αναργύρων- Καματερού

Αιγάλεω

 

 

 

 

Ιλίου

Περιστερίου

Πετρούπολης

Χαϊδαρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου