Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Νάντια Γιαννακοπούλου: Αυξάνει η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα και οι Αστυνομικές μονάδες συνεχίζουν να είναι υποστελεχομένες

 

Η Βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου, και υπεύθυνη του ΚΤΕ Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό, επισήμανε την ραγδαία αύξηση που παρουσιάζει η εγκληματικότητα αλλά κατέδειξε την ανάγκη χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης εργασίας στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση της, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει ότι τόσο ο Υπουργός, όσο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός (στην ΔΕΘ) με δηλώσεις τους είχαν δεσμευθεί ότι θα ενσκήψουν στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών και την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων.

 Όμως 5 μήνες μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και 40 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, είναι «καθημερινά τα περιστατικά εγκληματικότητας που σημειώνονται σε όλη την Ελλάδα. Εκτελέσεις σχετιζόμενες με το οργανωμένο έγκλημα δίπλα σε έντρομους πολίτες, αύξηση των περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας έξω από σχολεία και σε πλατείες,

 ενδοοικογενειακή βία και γυναικοκτονίες, αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων και ακραία φαινόμενα οπαδικής βίας. Είναι κάποια από τα θέματα που καθημερινώς απασχολούν το αστυνομικό ρεπορτάζ και φανερώνουν την έλλειψη σχεδιασμού από την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.» Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κα. Γιαννακοπούλου.

Παράλληλα η υπεύθυνη του ΚΤΕ Προστασίας του Πολίτη, εξήρε την αυταπάρνηση και την θέληση προσφοράς των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, που απαρτίζουν τις, κατά συντριπτική πλειοψηφία, υποστελεχομένες μάχιμες υπηρεσίες, ρισκάροντας καθημερινά την ζωή τους χωρίς να αναγνωρίζεται το πάγιο αίτημα τους να χαρακτηριστεί το επάγγελμα τους επικίνδυνο.

Κλείνοντας την Επίκαιρη Ερώτηση της, η κα. Γιαννακοπούλου ερωτά συγκεκριμένα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτης: «Επειδή, το αίσθημα προστασίας και ασφάλειας των πολιτών είναι πρωταρχικής σημασίας και συνδέεται άμεσα με την εύρυθμη λειτουργία του συνόλου των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργέ :

1) Πόσοι ακριβώς αστυνομικοί έχουν επιστρέψει στις οργανικές τους θέσεις από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων και με πόσους αστυνομικούς έχουν ενισχυθεί τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής;

2) Σκοπεύετε να μεριμνήσετε, ώστε να χαρακτηριστεί το επάγγελμα των Ελλήνων αστυνομικών, που με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ελληνική κοινωνία, ως επικίνδυνο;»

Διαβάστε την Επίκαιρη Ερώτηση εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου