Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Βαθιά θλίψη για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Αιγάλεω Πάνου Σπηλιόπουλου - Ανακοινώσεις για το χαμό του

Απεβίωσε σήμερα Δευτέρα ο Πάνος Σπηλιόπουλος. Ο Πάνος Σπηλιόπουλος, γεννήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία Ηλείας το έτος 1939 και έχει διατελέσει νομάρχης Λακωνίας και τρεις τετραετίες δήμαρχος Αιγάλεω και πρόεδρος του ΑΣΔΑ. 

Ο κ. Γιάννης Τσούνης ανακοίνωσε:

Άνισος ο αγώνας... 

 
Ο ΠΑΝΟΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ του Νικολάου και της Κλεονίκης έφυγε από κοντά μας αφού με αξιοπρέπεια έδωσε και αυτή τη μάχη...

  • Ως οικογένεια θρηνούμε την απώλεια ενός πολυαγαπημένου προσώπου που πολλοί γνωρίζουν με την ιδιότητα του πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ... της πόλης που αγάπησε!

Εκ μέρους της οικογένειας, σας ενημερώνω πως η εξώδειος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023, στον Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Αιγάλεω, στις 11:00 το πρωί, ενώ στη συνέχεια θα οδηγηθεί για να ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Ασπρα Σπίτια Ηλείας, σύμφωνα με την επιθυμία του.

Την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του πρώην δημάρχου Αιγάλεω Πάνου Σπηλιόπουλου, εξέφρασε ο δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας.

“Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Αιγάλεω Πάνου Σπηλιόπουλου.
Ο Πάνος Σπηλιόπουλος ως Δήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και ως απλός Δημοτικός Σύμβουλος υπηρέτησε την αγαπημένη μας πόλη με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια δίνοντας πολλές «μάχες» για ένα καλύτερο αύριο. Με την πολυεπίπεδη προσφορά του άφησε έντονο το αποτύπωμά του σφραγίζοντας τη σύγχρονη ιστορία του Αιγάλεω.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.”

Από την παράταξη Αιγάλεω - Νέα Εποχή ανακοινώθηκε:

Κάθε φορά που έρχεται η ώρα του αποχαιρετισμού οι καρδιές λυγάνε και το βλέμμα χαμηλώνει. Κάθε φορά που η απώλεια γίνεται οριστική τα συναισθήματα είναι πλημμύρα. Αυτή η ώρα ήρθε πάλι να χτυπήσει την πόρτα. Τούτη τη φορά κείνος που μας αποχαιρετά είναι ο Πάνος Σπηλιόπουλος.

Ένας από τους Δημάρχους που στην εποχή του πρωτοπορούσε με τις επιλογές και τις αποφάσεις του. Ο Δήμαρχος που βοήθησε ώστε το Αιγάλεω να γίνει σημείο αναφοράς και κέντρο διοικητικό όλης της Περιφέρειας. 

Ο αυτοδιοικητικός, που γνώριζε την αυτοδιοίκηση όσο λίγοι και που ακόμα και τα λόγια του είχαν ουσιώδη σχέση με τα έργα. Ήταν από εκείνους τους Δημάρχους που αρκούσε να καθίσεις κοντά του και να κερδίσεις σε γνώσεις και εμπειρία. 

Πρόσφερε στην πόλη μας, το Αιγάλεω, τόσα ώστε το έργο του, να συνδεθεί άρρηκτα με την πρόοδο και να περάσει σε μια νέα εποχή. Από τη θέση του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του απλού Δημοτικού Συμβούλου, πάντα είχε τη δική του τεκμηριωμένη γνώμη, τη δική του άποψη, που εξέφραζε με τον χαρακτηριστικά αποφασιστικό του τρόπο. Προσέφερε όμως και από άλλες θέσεις έργο, στην κοινωνία και την πολιτική και αυτό αναγνωρίστηκε και έκανε το όνομά του συνώνυμο της αποτελεσματικότητας και της συνέπειας.Τα λόγια όμως περιττεύουν όταν πρόκειται για τον Πάνο.
Στεκόμαστε εδώ και τον αποχαιρετούμε με περηφάνια, με ευγνωμοσύνη και πόνο.
Καλό κατευόδιο.

Δημήτρης Μπίρμπας  π. Δήμαρχος Αιγάλεω:



Η Αυτοδιοίκηση του Αιγαλεω και οχι μόνον , ειναι πλέον φτωχότερη. 
Η θλίψη μας μεγάλη. Έφυγε απο κοντα μας ο Πάνος Σπηλιόπουλος. Δήμαρχος της πόλης μας για τρεις τετραετίες , Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στα ύστερα. Εμβληματική μορφή της πόλης , συνέβαλε καθοριστικά στην βελτίωση των υποδομών της και την εξέλιξη της.
Είχε διατελέσει Πρόεδρος του ΑΣΔΑ, Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικων, υποδιοικητής του ΟΓΑ.
Με τον Πάνο βρεθηκαμε διαχρονικά σε αντίπαλες παρατάξεις , υποστηρίξαμε με πάθος σε αντιπαραθέσεις τις απόψεις μας, όμως μας συνέδεε παντα η αγαπη μας για το Αιγαλεω και μια ειλικρινής φιλική σχέση απο το 1990 που γνωριστήκαμε, προσωπικά, καλύτερα.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογενεια του , στην σύζυγο του ,την Λία, την Νίκη και τον Γιάννη .
Ας ειναι ελαφρύ το χωμα που θα τον σκεπάσει, θα ζει παντα στις μνήμες και στην Ιστορια της πολης μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΛΑΝΗΣ π. Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας:
 
Στη δύσκολη ώρα του αποχωρισμού οι λέξεις μικραίνουν και περισσεύουν. Όμως, στον αποχωρισμό του Πάνου Σπηλιόπουλου οι λέξεις, όσες κι αν είναι, βρίσκονται εδώ να καταγράψουν και να συμπληρώσουν την ιστορία του, γιατί ο Πάνος Σπηλιόπουλος βρίσκεται στην ιστορία του τόπου μας και ιδίως στην ιστορία του Αιγάλεω.
Ο Πάνος των θέσεων ευθύνης! Έδινε μάχες σε όσες ανέλαβε ως Δήμαρχος Αιγάλεω, ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Αιγάλεω, ως απλός Δημοτικός Σύμβουλος, ως Πρόεδρος του ΑΣΔΑ, ως υποδιοικητής του ΟΓΑ, ως Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών, ως Νομάρχης Λακωνίας. Έδινε μάχες στη ζωή ως ενεργός πολίτης κατά της δικτατορίας, ως άνθρωπος για την οικογένειά του και για την ζωή του.
Η ιστορία του Δήμου Αιγάλεω περιλαμβάνει στο κεφάλαιο της αναβάθμισής του το όνομα του Πάνου Σπηλιόπουλου και πολλά σημαντικά έργα αναβάθμισης βιοτικού επιπέδου φέρουν την υπογραφή του. Ήταν παρών στους αγώνες, στα προβλήματα, για τη νέα γενιά, για το περιβάλλον, για την ανάπτυξη.
Το μεγάλο του έργο του μένει ανεξίτηλο στο Αιγάλεω, αλλά σε όλους μας, από τα Άσπρα Σπίτια μέχρι τη Δυτική Αθήνα, μένει ο Πάνος με το χαμόγελο, την καλή καρδιά, τον ζήλο του να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο για όλους. Χαμηλών τόνων παρά τα όσα είχε πετύχει στη ζωή του, δίπλα στον καθένας μας κάθε φορά που τον χρειαζόμασταν, πράος, αντικειμενικός, δημοκράτης, προσιτός, ευγενικός, ηθικός.
Στο ταξίδι του για το φως τον θυμόμαστε για όσα πρακτικά και πνευματικά μας πρόσφερε!
Συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στα παιδιά και στα εγγόνια του που τον στήριξαν από την αρχή ως το τέλος σε κάθε χαρά και σε κάθε λύπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου