Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Αιγάλεω - Νέα Εποχή: Τα σχολεία σε νέες περιπέτειες...




Με το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς άρχισαν τα προβλήματα για την επόμενη.


Εκτός της συνεχιζόμενης γνωστής ταλαιπωρίας των μαθητών των γονιών και των εκπαιδευτικών των σεισμόπληκτων σχολείων έχουμε και τα δημοσιεύματα για την ενδεχόμενη λειτουργία, των ήδη συστεγαζόμενων 9ου και 14ου Δημοτικών Σχολείων, εναλλάξ σε βάρδιες πρωί - απόγευμα…

Η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει ακόμη μια ήττα της πολιτείας αλλά και της κοινωνίας ολόκληρης.
Τα υπάρχοντα προβλήματα αντί να λυθούν αυξάνονται.


Η λειτουργία των σχολείων πρωί και απόγευμα δεν δίνει λύση στο πρόβλημα αντίθετα το διογκώνει.
Διανύουμε τον αιώνα των ραγδαίων εξελίξεων στις επιστήμες, την τεχνολογία και όχι μόνο, οι απαιτήσεις των υποδομών και των μέσων εκπαίδευσης αυξάνονται και αντί να βελτιώνουμε τις υπάρχουσες, ανάλογα με τις απαιτήσεις, οπισθοχωρούμε 3 με 4 δεκαετίες πριν.

Τότε που με τιτάνιες προσπάθειες για απόκτηση σχολικής στέγης, διορισμούς Εκπαιδευτικών, ολιγομελή τμήματα, επιτεύχθηκε ένας σημαντικός στόχος η σταθερή πρωινή βάρδια και στις δυο βαθμίδες Εκπαίδευσης.

Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο της Σχολικής Λειτουργίας σε βάρδιες γιατί ανατρέπει τον οικογενειακό προγραμματισμό τόσο των γονέων όσο και των εκπαιδευτικών και δυσχεραίνει τις εξωσχολικές δραστηριότητες των μαθητών.


Δυστυχώς, η Διοίκηση του Δήμου μας παρά τις επανειλημμένες και επίμονες ερωτήσεις και τις επισημάνσεις όλης της αντιπολίτευσης φαίνεται να μην πιέζει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου ειδικά στην επίσπευση των διαδικασιών της απαλλοτρίωσης του κτηρίου του 9ου Δημοτικού Σχολείου.

Επιβάλλεται όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε την πρόταση του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πριν γίνει απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου