Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Η Ανάπλαση Αιγάλεω για την διπλή βάρδια του 14ου και του 9ου Δημοτικού: Το Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου




Δυστυχώς, ότι φοβόμαστε και προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε με αγώνες και κινητοποιήσεις, Δημοτικό Συμβούλιο, Γονείς, Εκπαιδευτικοί, έγινε πραγματικότητα.

Ο σχεδιασμός και οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για συστέγαση, που μαθηματικά θα οδηγήσει σε συγχώνευση του 14ου και του 9ου Δημοτικού, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, υλοποιήθηκε.

Καθοριστική η αρωγή και συμβολή του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής, με ενέργειες και παραλείψεις, που έχουμε επισημάνει αναλυτικά τα δυο τελευταία χρονιά, οδήγησαν σε έξωση του 9ου από το κτήριο Ζαμπέτα και αναγκαστική "προσωρινή" μεταστέγαση στο 14ο Δημοτικό, στη μέση της χρονιάς.
 
Σήμερα, χωρίς ενημέρωση για το αν έχουν καλυφθεί οι προϋποθέσεις που έθεσε το Υπουργείο Παιδείας, αν υπάρχει απόφαση της Επιτροπής καταλληλότητας, προωθείται η λύση από τον προϊστάμενο της ΔΠΕ Γ΄Αθήνας της διπλής βάρδιας για το 9ο και 14ο Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2023-24. 

Η εν κρυπτώ απόφαση του Δημάρχου για συστέγαση των 2 σχολείων στις 09/01/2023, παρά τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για παραμονή του 9ου στο κτίριο Ζαμπέτα, οδήγησε σε αυτή τη δυσμενή εξέλιξη (διπλή βάρδια). 

Δεν θα αποδεχτούμε τετελεσμένα.
Η πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (αναμένεται απόφαση) να λειτουργήσουν τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο σε πρωινή απογευματινή βάρδια είναι απαράδεκτη και δεν γίνεται αποδεκτή.
 
Ενωμένοι, Δημοτικό Συμβούλιο, Γονείς, Εκπαιδευτικοί, θα τα αντιμετωπίσουμε ...
ο αγώνας για σύγχρονα, ασφαλή σχολεία συνεχίζεται...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου