Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης «The Green City» : Πρώτη δράση ευαισθητοποίησης στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου


Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος:  Η αγάπη για το περιβάλλον ξεκινάει απ’ τα παιδιά

Ξεκινούν δυναμικά οι δράσεις ενημέρωσης του Προγράμματος Επιβράβευσης Ανακύκλωσης «The Green City» στα Δημοτικά Σχολεία του Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Σταθμός το 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, όπου οι μικροί πολίτες, ενημερώθηκαν διαδραστικά για το νέο καινοτόμο και πρωτοποριακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ, που στόχο έχει την επιβράβευση της ανακύκλωσης.

Στην πρώτη δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών και των μαθητριών του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Άμεσος στόχος μας είναι η σταδιακή υλοποίηση του Προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε όλα τα σχολεία του Δυτικού Τομέα Αθηνών. Προτεραιότητα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη είναι η ενίσχυση της ανακύκλωσης και η δημιουργία μίας «πράσινης» Περιφέρειας. Σε αυτή την κατεύθυνση, η εκπαίδευση των συμπολιτών μας, μικρών και μεγάλων, σε θέματα ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας, παίζει σπουδαίο ρόλο. Είναι καθήκον όλων μας, τα παιδιά μας να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση.

Γιατί η αγάπη για το περιβάλλον ξεκινάει απ’ τα παιδιά.»



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου