Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΛΙΟΝ ΠΡΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗ - ΖΕΝΕΤΟ: "ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ"

 


Άποψη της δημοτικής πράταξης Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον για της εξελίξεις στο Πάρκο Τρίτση.


Επειδή τελευταία ο κ. Περιφερειάρχης έχει ανοίξει πολλές "παρτίδες" στο Πάρκο Τρίτση (εκλογές πλησιάζουν ντε) και το σκάβει ολούθε,

 Και επειδή οι άνθρωποι της Αλληλέγγυας Πόλης - Συμμαχία για το Ίλιον έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι αποτελούν τον πιστότερο σύμμαχο της διάσωσης, επιβίωσης και βιώσιμης ανάπτυξης του Πάρκου, θέτοντας ως προτεραιότητα τον περιβαλλοντικό του χαρακτήρα, μακρυά και έξω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και μικροπολιτικά παιχνίδια.

 Και επειδή εμείς "κωλοτούμπες" σαν τον κ. Πατούλη δεν θα γίνουμε, που ενώ απειλούσε - ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ - τον πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Σκουρλέτη, με μηνύσεις και προσφυγή στο ΣτΕ, επειδή ο τελευταίος κατάφερε και διασφάλισε για πρώτη φορά στα χρονικά τη σταθερή χρηματοδότηση του Πάρκου, και σήμερα, ο κ. Πατούλης, - ως Περιφερειάρχης - έρχεται (ευτυχώς) και υιοθετεί πλήρως αυτήν την πρακτική - νομοθεσία.

Και επειδή εμείς δεν θα γίνουμε σαν τον κ. Ζενέτο που με αυτήν την κυβέρνηση, με μεγάλη του χαρά συμμετέχει στη διοίκηση του Πάρκου, αλλά κατά τη θητεία της προηγούμενης διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου, όχι μόνο απουσίαζε, όχι μόνο δεν αναλάμβανε τις ευθύνες του, αλλά έφτασε σε σημείο να στέλνει συνεργεία του Δήμου να θέσουν εκτός λειτουργίας τις γεωτρήσεις και κατά συνέπεια την ομαλή υδροδότηση του Πάρκου, και όλα αυτά για μικροκομματικά οφέλη που κατέληγαν σε βάρος του ίδιου του Πάρκου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους:

 Επειδή η επιδιόρθωση του φωτισμού στο Πάρκο Τρίτση, που παραμένει βυθισμένο στα απόλυτα σκοτάδια στο μεγαλύτερό του μέρος, εδώ και περίπου 2 χρόνια, αποτελεί ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

Επειδή δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στους κ.κ. Πατούλη και Ζενέτο να δαπανήσουν σχεδόν 1,3 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να φτιάξουν τον φωτισμό στο Πάρκο.

Επειδή η ύπαρξη του φωτισμού αποτελεί προϋπόθεση και δικλείδα ασφαλείας για τους κατοίκους του Ιλίου, ώστε να μπορούν να επισκεφθούν τον χώρο και κατά τις απογευματινές ώρες (δηλαδή να μπορούν να κάνουν το αυτονόητο).

Απευθύνουμε τελευταίο, ΑΥΣΤΗΡΟ μήνυμα προς τους κ.κ. Πατούλη και Ζενέτο:
ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ. ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ.

Να πάψουμε να βλέπουμε τις εικόνες ντροπής με γονείς και παιδιά, ποδηλάτες και περιπατητές, μόλις πλησιάζουν στις εισόδους του Πάρκου κατά τις απογευματινές ώρες, να αναγκάζονται να ανάβουν φακό για να κινηθούν σε αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου