Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη μάχη για την υπεράσπιση των δημόσιων δομών υγείας της Δυτικής Αθήνας

Στις  υγειονομικές δομές της Δυτικής Αθήνας η κατάσταση είναι δραματική. Το Νοσοκομείο «Αττικόν» λειτουργεί στα όρια του και κοντεύει να μετατραπεί σε νοσοκομείο COVID-19 μια και έχουν περισταλεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι υπόλοιπες νοσηλείες. Το Νοσοκομείο «η Αγία Βαρβάρα» λειτουργεί πολύ κάτω των δυνατοτήτων του με δανεικό προσωπικό παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να αποσυμφορήσει σημαντικά τα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής. 


Τα ψυχιατρικά νοσοκομεία (ΨΝΑ - Δρομοκαΐτειο) καλούνται να περιθάλψουν ασθενείς με COVID-19 χωρίς τις απαραίτητες ειδικότητες ιατρών, χωρίς εξοπλισμό και μέτρα προστασίας. Ταυτόχρονα, δομές πρωτοβάθμιας υγείας υπολειτουργούν, αποδυναμωμένες από τις εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού, χωρίς να μπορούν να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των αναγκών των κατοίκων της περιοχής μας.


Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Δυτική Αθήνα παρεμβαίνουν με συνεχείς δράσεις στις υγειονομικές δομές μαζί με βουλευτές και υγειονομικά στελέχη του κόμματος, αλλά και με εξορμήσεις ενημέρωσης σε όλους τους Δήμους του Δυτικού Τομέα.


Παράλληλα, οι βουλευτές μας, με πρωτοβουλία της Χαράς Καφαντάρη, έχουν προβεί σε συνεχείς ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου αναδεικνύοντας τα προβλήματα αυτά στη Βουλή και πιέζουν για την επίλυσή τους.








ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου