Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ Αιγάλεω ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 10/12/2020


Η παράταξη ΑΝΑΠΛΑΣΗ Αιγάλεω, με ανακοίνωση της, δημοσιοποιεί τη στάση της και τα θέματα που πρόκειται να θίξει στο δια περιφοράς  Δημοτικό Συμβούλιο της 10/12/2020:

"Καταρχήν μια ερώτηση. Γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιείται διά περιφοράς και όχι με τηλεδιάσκεψη, όπως με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 27/11/2020;

Ως προς τα θέματα:

1. Σε σχέση με το θέμα της Οικονομικής Επιτροπής της 8/12/2020 “8η αναμόρφωση προϋπολογισμού”, που θα έρθει εκτός ημερησίας στο Δημ. Συμβούλιο, δεν έχει σταλεί ακόμη εισηγητικό. Επιπλέον, με e-mail μας στις 4/12/2020 (αμέσως μετά την παραλαβή των θεμάτων) έχουμε ζητήσει να συμπεριληφθεί στην αναμόρφωση και ποσό 30.000 ευρώ για προμήθεια tablets για τους μαθητές που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στην τηλεεκπαίδευση. Το θέμα είχαμε θέσει στις 27/11/2020 στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, υπάρχει επιστολή της Ένωσης Γονέων προς το Δημ. Συμβούλιο στις 4/12/2020, υπενθυμίζουμε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν πάρει αρκετοί δήμοι της χώρας.

2. Σε σχέση με το 5ο θέμα της ημερήσιας διάταξης “Παράταση παραχώρησης στην ACS των χώρων του πρώην ΟΤΕ στον Ελαιώνα”, επισημαίνουμε ότι ολοκληρώνεται σχεδόν ένας χρόνος από την πρώτη παραχώρηση, που έγινε για διευκόλυνση λόγω Covid, χωρίς να έχουμε συγκεκριμένη εικόνα για τα ανταποδοτικά που έχουμε πάρει και δεν γνωρίζουμε επιπρόσθετα τι διεκδικούμε σήμερα ως δήμος. Η αίτηση παράτασης της παραχώρησης εκ μέρους της ACS επ’ αυτού είναι ασαφής και αν δεν υπάρξει αναλυτική παρουσίαση των δεδομένων δεν θα την ψηφίσουμε.

3. Θέτουμε ως θέμα για λήψη απόφασης σε αυτό ή στο επόμενο Δημ. Συμβούλιο, με βάση την ομόφωνη δέσμευσή μας, την ονομασία “Στάδιο Μίλτος Παπαποστόλου” του αθλητικού χώρου ποδοσφαίρου στην Εδέσσης με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του.

4. Καταθέτουμε τις ακόλουθες ερωτήσεις, τονίζοντας ταυτόχρονα την τακτική της Διοίκησης υποβάθμισης του ελέγχου της που με τις μεγάλες καθυστερήσεις στις απαντήσεις καθιστά τόσο τις ερωτήσεις όσο και τις απαντήσεις ανεπίκαιρες.

• Πότε ολοκληρώνεται η επικαιροποίηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων και πότε θα συζητηθεί στο Δημ. Συμβούλιο, ιδιαίτερα τώρα που υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση με τον ΕΣΔΝΑ για τα βιοαπόβλητα.

• Πότε ολοκληρώνεται η παράδοση των οχημάτων που δημοπρατήσαμε το 2017 και εάν υπάρχει εκκρεμότητα για το νέο έτος.

• Εκτιμά η Διοίκηση ότι υπάρχουν ανάγκες προσωπικού στην καθαριότητα και πόσες; Θα προχωρήσει σε προσλήψεις ορισμένου χρόνου με το εγκεκριμένο 8μηνο για το 2020; Θα προσλάβει μέσω διαδικασιών Covid ή θα κάνει και τα δύο;

• Πού βρίσκεται η διαδικασία αγοράς του οικοπέδου στην Εδέσσης (ιδιοκτησία Σταλίκα) για την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού; Θυμίζουμε ότι έχουμε πρόσφατη απόφαση επικαιροποίησης του χαρακτηρισμού του, αλλά και δέσμευση του ποσού που αναλογεί και στον προϋπολογισμό του 2020-2021."

ΑΝΑΠΛΑΣΗ Αιγάλεω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου