Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Κ.Αρσένης: Ασυνεπής ο πρωθυπουργός απέναντι την εκλογική του περιφέρεια. Για το θέμα της παραχώρησης έκτασης 45 στρεμμάτων από τον ΟΣΕ προς τον δήμο Αγ.Αναργύρων – Καματερού

 


Το θέμα της παραχώρησης έκτασης 45 στρεμμάτων από τον ΟΣΕ προς τον δήμο Αγ.Αναργύρων – Καματερού για αξιοποίηση και δημιουργία χώρων πρασίνου, για το οποίο έχει δεσμευθεί προσωπικά ο πρωθυπουργός, έθεσε ο Κρίτων Αρσένης, βουλευτής ΜέΡΑ25 Δυτικής Αθήνας, σε επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή. 

«Έχουμε ξανακάνει συζήτηση για το θέμα» είπε ο Κ. Αρσένης απευθυνόμενος προς τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Ι. Κεφαλογιάννη. «Είχατε πει ότι η έκταση δεν μπορεί να παραχωρηθεί και μετά είδαμε τον πρωθυπουργό να πηγαίνει στους Αγ. Αναργύρους, να συζητά το θέμα με τον δήμαρχο και να δεσμεύεται ότι θα αποδοθεί η έκταση στην τοπική κοινωνία. Έναν χρόνο αργότερα, δεν βλέπουμε καμία εξέλιξη».

Και συμπλήρωσε: «Αποδίδοντας στην κοινωνία το παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ και τις ανενεργές γραμμές, γίνεται ένα πρώτο βήμα για να ενοποιηθεί η πόλη και να συνδεθεί με το Πάρκο Τρίτση. Για να δημιουργηθεί, δηλαδή, μια πράσινη διαδρομή, κρίσιμης σημασίας για την ποιότητα ζωής σε έναν δήμο, όπου σε κάθε πολίτη αντιστοιχούν 2,5 τ.μ. πρασίνου, αναλογία πολύ χαμηλότερη από το μέσο όρο της ΕΕ».


«Λέμε ναι στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Αλλά να γίνεται μέσα από μια εμπεριστατωμένη μελέτη, να υπάρχει εξασφαλισμένη βιωσιμότητα και να προκύπτουν νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες στην ουσία θα αποδίδουν στο κοινωνικό σύνολο όλα τα οφέλη. Μια παραχώρηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς να υπάρχει μια ουσιαστική διασφάλιση παραμέτρων, όπως η επαρκής χρηματοδότηση, σε καμία περίπτωση δεν προσιδιάζει προς την βέλτιστη αξιοποίησης μιας δημόσιας περιουσίας» απάντησε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.


«Συζητάμε για μια περιοχή όπου αντιστοιχούν 2,5 τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο κι εσείς μιλάτε για την εμπορική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας;

Το μόνο πράγμα που έχει κάνει ο πρωθυπουργός για την εκλογική του περιφέρεια είναι να δεσμευθεί για την απόδοση του αμαξοστασίου στην τοπική κοινωνία. 

Κι εσείς μου θέτετε όρους και προϋποθέσεις για να μη γίνει ποτέ η παραχώρηση;» σημείωσε ο Κ. Αρσένης. Και πρόσθεσε: «Έχουμε εγκαταλελειμμένες γραμμές, εγκαταλελειμμένο αμαξοστάσιο, εγκαταλελειμμένα κτίρια. 

Πρόκειται για υποδομές που ρημάζουν εδώ και χρόνια. Τα ερωτήματα είναι πολύ συγκεκριμένα: Τι θα κάνει ο ΟΣΕ με τις γραμμές; 

Τι θα γίνει με τη ΓΑΙΑΟΣΕ; Θα μεριμνήσετε για να ενισχύσετε τις δυνατότητες του δήμου και να αναπλάσει τον χώρο; Θα εισηγηθείτε στους συναδέλφους σας του υπουργείου Περιβάλλοντος την ένταξη του έργου στο Πράσινο Ταμείο; Θα λάβει σάρκα και οστά η μοναδική δέσμευση του πρωθυπουργού στην εκλογική του περιφέρεια ή θα αποδειχθεί μια εθιμοτυπική δήλωση;»  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου