Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Ο Δήμος Πετρούπολης αγκαλιάζει τη δράση «Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς…» της ομάδας μπάσκετ ΑΣ ΑΤΛΑΣ με αμαξίδιο

«Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς…» και στην Πετρούπολη.


Η Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και την εξοικείωσή τους με τους εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων, προχώρησε πρόσφατα σε προμήθεια και δωρεάν διάθεση πλαστικών κάδων οικιακής ανακύκλωσης και ανακύκλωσης καπακιών. Οι νέοι ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης, τοποθετήθηκαν πρωτίστως στα σχολικά συγκροτήματα και αναμένεται να τοποθετηθούν σε όλα τα δημοτικά και δημόσια κτήρια της πόλης.

Η κίνηση αυτή, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Δήμου για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης μικρών και μεγάλων.

Στο πλαίσιο αυτό, Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος Φώτης Χριστόπουλος, συναντήθηκαν με τον Αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑ.Σ.ΠΑ.) και πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Μπάσκετ με καρότσι ΑΤΛΑΣ Θανάση Βίγλα και τον συμπολίτη μας και μέλος του ΠΑ.Σ.ΠΑ. Ανδρέα Κολίσογλου, με σκοπό την αμφότερη συνεργασία.
Απώτεροι στόχοι, που αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, είναι αφενός η ενημέρωση και η συμμετοχή των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αφετέρου η ευαισθητοποίηση και η συνδρομή τους απέναντι στη διαφορετικότητα και στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, αλλά και στην ομαλή τους ένταξη στον κοινωνικό ιστό.

Η δράση «Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς…» έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, αφού από τα καπάκια που ανακυκλώνονται, προσφέρονται αναπηρικά αμαξίδια σε άπορα άτομα που τα έχουν ανάγκη.
Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες κατανοούν ότι με μια περιβαλλοντική δράση μπορούν να προσφέρουν με ουσιαστικό τρόπο στο κοινωνικό σύνολο και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με αναπηρία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η δράση γίνεται τρόπος ζωής και συνειδητή ενέργεια για ένα καλύτερο περιβάλλον και ένα καλύτερο αύριο.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, σε δήλωσή του τόνισε πως «Η συλλογή των καπακιών συσκευασίας βοηθά στη διάδοση και ενημέρωση της ιδέας της ανακύκλωσης δημιουργώντας συνθήκες περιβαλλοντικής καθαρότητας, ενώ παράλληλα συμβάλει στην παράδοση Αναπηρικών Αμαξιδίων σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη». Στην συνέχεια, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της Πετρούπολης ζητώντας να διαδώσουν την παραπάνω δράση, αγκαλιάζοντας τις προσπάθειες της Διοίκησης που έχουν το επίκεντρο στον άνθρωπο, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τους συνανθρώπους μας να γίνουν χαρούμενοι και με λιγότερα προβλήματα.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του ΠΑ.Σ.ΠΑ. και πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Μπάσκετ με καρότσι ΑΤΛΑΣ Θανάσης Βίγλας, ευχαρίστησε τη Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης για τη στήριξη τους, τονίζοντας «Σκοπός της Δράσης είναι να προστατεύσουμε το περιβάλλον, στηρίζοντας ταυτόχρονα τους συνανθρώπους μας που είναι ευάλωτοι, δημιουργώντας παράλληλα μια σχέση αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών που στοχεύει ώστε τα άτομα με αναπηρία να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο και να ξεφύγουν από τον κοινωνικό αποκλεισμό που υφίστανται διαχρονικά. Τα άτομα με αναπηρίες δεν ζητούν την κατανόηση ή τη συμπάθεια, αλλά την προσβασιμότητα στην ίδια τη ζωή. Ζητούν να μπορούν να σπουδάσουν, να δουλέψουν και να ζήσουν χωρίς εμπόδια!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου