Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

«Ας μιλήσουμε… για τα δένδρα» είπαν τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ιλίου


Την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις για τα δένδρα, να κατανοήσουν την αξία και την χρησιμότητά τους και να μάθουν να σέβονται και να αγαπάνε το περιβάλλον, είχαν τα παιδιά των 12 βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ιλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ας μιλήσουμε... για τα δένδρα», που υλοποίησε με επιτυχία η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ιλίου.

Κύριος στόχος του προγράμματος, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 700 παιδιά, ήταν η περιβαλλοντική εκπαίδευση και η ενδυνάμωση της κριτικής σκέψης τους σε περιβαλλοντικά θέματα. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν στατική αλλά δυναμική, εμπεριείχε ειδικό οπτικοακουστικό υλικό με θέμα τα δένδρα, διαδραστικά παιχνίδια και έξυπνους τρόπους παρουσίασης, ενώ η μάθηση μετασχηματίστηκε μέσα από τις βιωματικές εμπειρίες των μαθητών.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Τα παιδιά έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία για παιχνίδι στο φυσικό περιβάλλον και παράλληλα την ικανότητα να μαθαίνουν μέσα από βιωματικές εμπειρίες. Η ανάγκη τους να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να δημιουργήσουν δεσμούς με αυτήν είναι επιβεβλημένη, ιδιαίτερα στην προσχολική ηλικία που μαθαίνουν περισσότερο μέσα από τη συμμετοχή. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, που σχεδίασαν και υλοποίησαν με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη το πρόγραμμα, προσφέροντας εξαιρετικά σωματικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη στα παιδιά μας».


* Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το Δελτίο Τύπου είναι από την Α΄ φάση του προγράμματος που ξεκίνησε πριν την υγειονομική κρίση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου