Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αιγάλεω: Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Χέρι – χέρι στην υποκρισία και στον άκρατο συντηρητισμό!



Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αιγάλεω εξέδωσε καυστική ανακοίνωση που αφορά τη στάση των παρατάξεων ως προς το νομοσχέδιο που αφορά τις διαδηλώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αιγάλεω την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 :
"Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020. Στο κέντρο της Αθήνας – αλλά και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας -  χιλιάδες λαού και νεολαίας διαδηλώνουν οργανωμένα, κάτω από τις σημαίες των συνδικάτων, σωματείων, φορέων τους. Διατρανώνουν την αντίθεσή τους απέναντι στο νομοθετικό τερατούργημα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που επιχειρεί να βάλει στο «γύψο» του εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, απέναντι στο νομοσχέδιο για τον περιορισμό και την απαγόρευση – ουσιαστικά – των διαδηλώσεων. 

  • Μέσα στη Βουλή, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ (και του κόμματος του Βελόπουλου) κόντρα στις επιταγές σύσσωμης της κοινωνίας (αλλά σύμφωνοι με τα «θέλω» των επιχειρηματικών κολοσσών) ψηφίζουν ΥΠΕΡ! Η ιστορία θα τους γράψει στα κατάστιχά της, θα τους κατατάξει στους εχθρούς του λαού. 
  • Την ίδια ώρα, και παρά το γεγονός ότι το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ήταν προγραμματισμένο εδώ και ημέρες, συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο του Αιγάλεω. 
  • Με την έναρξη της συνεδρίασης ζητήθηκε από παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συζητηθεί η ουσία του άθλιου αυτού νομοσχεδίου της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και να καταλήξει το Δημοτικό Συμβούλιο σε ψήφισμα καταδίκης του. 

ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ, ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟΥ

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Αιγάλεω, κ. Γιάννη Γκίκα, στελέχους της ΝΔ, εκπροσωπώντας τη διοίκηση της ΝΔ ήταν ΑΠΟΧΗ! Και τι δεν περιείχε η τοποθέτηση της διοίκησης της ΝΔ:

  • «Η συνεχής κατάθεση ψηφισμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο με γενικό περιεχόμενο, δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και δε συμβάλλουν σε τίποτα». 
  • «Η συνεχής κατάθεση ψηφισμάτων, επίσης, αλλοιώνουν το χαρακτήρα και τον προσανατολισμό του Δημοτικού Συμβουλίου».
  • Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα … αδικαιολόγητα δήλωσε ότι: «Δεν είμαστε όλοι για όλα, βουλευτές, υπουργοί κτλ».
  • Ταυτόχρονα, μην πείθοντας ούτε τους εαυτούς τους, εξέφρασαν τη … χιλιοειπωμένη κουβέντα ότι «Δεν έχουμε κομματικά περιβραχιόνια».
  • Ολοκληρώνοντας την απαράδεκτη, πολιτικά, δήλωση η διοίκηση της ΝΔ δήλωσε ότι «Διαφωνούμε με τους περιορισμούς, αλλά ο νόμος είναι νόμος»!
  • Μία βαθιά συντηρητική έως και αντιδραστική άποψη η οποία αποτυπώνει το μίσος και την απέχθεια που νιώθουν για τις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις. Που περιορίζει το ρόλο των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων σε απλούς … μαϊντανούς. Όταν, όμως, παίρνουν αποφάσεις ενάντια στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους ανθρώπους, τότε η διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω θέλει να έχουν ενεργότατο ρόλο! 
  • Μία πολιτική θέση που υπηρετεί τη λογική ότι «το κράτος έχει συνέχεια».
  • Μία άποψη που, πρακτικά, «κλείνει το μάτι» στην κυβέρνηση με τη σιωπηρή αποδοχή του νομοθετικού αυτού εκτρώματος. 
Και για να μη μείνει μόνη της σε αυτή την απαράδεκτη θέση, από κοντά βρέθηκε και η παράταξη του κ. Σκλαβούνου, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ανεξάρτητα, αν οι ίδιοι πασχίζουν να αποδείξουν (σε ποιους, άραγε;) ότι είναι … υπερκομματικοί και δεν έχουν καμία κομματική … «γραμμή».

Επειδή, λένε, δεν είχαν χρόνο να διαβάσουν το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης» … έστριψαν και αυτοί (!) και απείχαν από την ψηφοφορία!!!

Οι παρατάξεις που στηρίζονται από τα κόμματα που ψήφισαν ΥΠΕΡ του άθλιου αυτού εκτρώματος τήρησαν κατά γράμμα τη «γραμμή» της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Φοβούμενοι, όμως, τη γενική κατακραυγή φρόντισαν να κρυφτούν πίσω από την αντιδραστική όσο και επικίνδυνη λογική περί νομιμότητας. 

Το «νόμιμον», όμως, διαβάζεται και ανάποδα κύριοι και κυρίες της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, της αστικής τάξης! 

Πάρτε το χαμπάρι. Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν και αυτό το νομοσχέδιο, θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να βάλει φίμωτρο στο λαό και να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο, αλλά και να ποινικοποιήσουν τη λαϊκή αντίδραση. 

Οι εργαζόμενοι δε θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους (κεντρικές και τοπικές) για να διαδηλώνουν απέναντί τους. 

Ο λαός με την πάλη και την «οργανωμένη απειθαρχία» του δε θα «συμμορφωθεί προς τα υποδείξεις». Θα ακυρώσεις στην πράξη, όπως έκανε με τόσους άλλους παρόμοιους στο παρελθόν. 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αιγάλεω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου