Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Επαναλειτουργία Δημοτικών, Νηπιαγωγείων, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών


Ξεκίνησε η επαναλειτουργία των Δημοτικών σχολείων, Νηπιαγωγείων, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.
Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, το προηγούμενο διάστημα, έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και των Σταθμών, προκειμένου να υποδεχθούν με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Ο καθαρισμός των σχολικών μονάδων και των  Σταθμών θα είναι συνεχής καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας τους, ενώ έχει γίνει διαμόρφωση των αιθουσών, προκειμένου να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας βάσει της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας.
Όλοι οι Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί  λειτουργούν  τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών και του ΕΟΔΥ.
Οι  προδιαγραφές που έχουν τεθεί, τηρούνται από όλους και από τους γονείς, οι οποίοι αφήνουν τα παιδιά τους στην είσοδο των παιδικών σταθμών και δεν εισέρχονται και οι ίδιοι στο χώρο. Με  αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά μπορούν να χαίρονται την καθημερινότητά τους, ενώ, παράλληλα, διασφαλίζονται συνθήκες δημόσιας υγείας για το καλό όλων.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές-επανεγγραφές για την σχολική χρονιά 2020-21 συνεχίζονται κανονικά και λήγουν στις 15 Ιουνίου, και  εφιστούμε την προσοχή των γονέων και κηδεμόνων για πλήρη εφαρμογή των παρακάτω οδηγιών και των μέτρων προστασίας του ΕΟΔΥ:
1. Είναι καλό να γίνεται θερμομέτρηση των μικρών μαθητριών και μαθητών πριν να ξεκινήσουν για το Σταθμό. Σε περίπτωση που τα παιδιά έχουν πυρετό ή εμφανίσουν κάποιο άλλο από τα ύποπτα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 (πυρετός, ξηρός βήχας, ρίγος, κεφαλαλγίες), πρέπει να παραμένουν στο σπίτι.
2. Επίσης,  θα πρέπει να λαμβάνεται  μέριμνα, ώστε να μην προσέρχονται στους Σταθμούς παιδιά, που είτε ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, είτε συγκατοικούν με άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα ή νοσεί.
Εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων καθώς και  παιδαγωγοί των Σταθμών μεριμνούν  κάθε στιγμή για την επιμελέστερη τήρηση των μέτρων προστασίας, ώστε κανένα παιδί ή ενήλικας να μη βρεθεί αντιμέτωπο με τον ελάχιστο κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου