Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ: Όταν και οι γιορτές του λαού, σε κάποιους προκαλούν αποστροφή, τότε η «επιστήμη» σηκώνει ψηλά τα χέρια…






Μια πόλη, το ΑΙΓΑΛΕΩ ΜΑΣ, που επί χρόνια βίωνε και βιώνει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, των μνημονίων, της ανεργίας, της μετανάστευσης των νέων παιδιών της, της επενδυτικής απραγίας και εγκατάλειψης, της οικολογικής υποβάθμισης, ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ να επανεκκινήσει.
Με κάθε τρόπο, με κάθε ευκαιρία, με -έστω διστακτικά και στα πλαίσια του ασφυκτικού πλαισίου του «Καλλικράτη» και του «Κλεισθένη»- ο Δήμος μας προγραμμάτισε για τις φετινές γιορτές εκδηλώσεις, τον ΦΩΤΙΣΜΟ της πόλης τόσο στο κέντρο, όσο και στις γειτονιές του.
Σ’ αυτή την ΠΟΛΗ που επί ΧΡΟΝΙΑ βίωνε την ΑΠΡΑΞΙΑ, τα ΣΚΟΤΑΔΙΑ, την ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ, την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ εν πολλοίς για τις γιορτινές ημέρες. Σαν κάποιοι να χαίρονταν για την ΜΙΖΕΡΙΑ της. Το χειρότερο γι’ αυτούς είναι ότι ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ στον ΑΔΙΕΞΟΔΟ δρόμο τους.
Το αυτονόητο ερώτημα είναι: Γιατί;
Γιατί κάποιοι μέσα σ’ αυτήν την πόλη, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ οι ΑΙΓΑΛΙΩΤΕΣ και ΑΙΓΑΛΙΩΤΙΣΣΕΣ να γιορτάζουν; Να μένουν στην πόλη μας; Να ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ αυτές τις ξεχωριστές ημέρες;
Το πιθανότερο είναι σαν απάντηση ότι χαμένοι μέσα στις ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ τους, αρνούνται στην πλειοψηφία του ΛΑΟΥ, την ΧΑΡΑ… Την ΛΑΪΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ. Τον ΧΟΡΟ, το ΤΡΑΓΟΥΔΙ, την ΕΥΧΗ, την ΕΛΠΙΔΑ, την ΕΠΑΦΗ που προσφέρουν οι ΓΙΟΡΤΕΣ των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, της ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ.
Αυτός ο ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΝΕΟ-ΚΑΛΒΙΝΙΣΜΟΣ που παραπέμπει σε ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ στερεότυπα είναι που τους καθοδηγεί… Γι’ αυτό ΗΘΕΛΑΝ και ΘΕΛΟΥΝ το ΑΙΓΑΛΕΩ, έναν τόπο έρημο ΧΩΡΙΣ μαγαζιά, χωρίς τόπους διασκέδασης, διασκεδάσεις των νέων παιδιών, χωρίς γιορτές, χωρίς τραγούδι, χορό…
Έναν τόπο ΑΝΤΙ-ΕΡΩΤΙΚΟ που διώχνει τα χιλιάδες νέα παιδιά και συντελούν στην δραστική μείωση του πληθυσμού της πόλης μας, που μειώνει την ανταγωνιστικότητά της, που οδηγεί στην συρρίκνωσή της, στην ΑΠΕΙΛΗ για περαιτέρω ΠΑΡΑΚΜΗ και ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της.
Το πρόσφατο ΞΕΣΠΑΣΜΑ χιλιάδων Αιγαλεωτών ΟΛΩΝ των ηλικιών στην εκδήλωση για το άναμμα του ΔΕΝΤΡΟΥ των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ στην κεντρική ΠΛΑΤΕΙΑ της ΠΟΛΗΣ, την Κυριακή 15 Νοέμβρη, έδωσε ένα ΗΧΗΡΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» - ΑΠΑΝΤΗΣΗ στους ΜΙΖΕΡΟΥΣ ΝΕΟ-ΚΑΛΒΙΝΙΣΤΕΣ που αποτελούν πια, μια μικρή πλειοψηφία συνεχώς συρρικνούμενη στην πόλη μας.
Σιγά-σιγά όλοι οι Αιγαλιώτες και Αιγαλιώτισσες θα απομονώσουν τους ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ οπαδούς της ΜΙΖΕΡΙΑΣ, των ΣΚΟΤΑΔΙΩΝ, της ΠΑΡΑΚΜΗΣ, της ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ της ΠΟΛΗΣ.
Το ΑΙΓΑΛΕΩ μας, με ΕΝΩΜΕΝΟ τον ΛΑΟ του, θα ξαναγίνει η πρωτεύουσα της ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, αγνοώντας τους ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ του ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΧΘΕΣ.
Κάθε χρόνο και σε κάθε ευκαιρία, θα προστίθενται νέες εκδηλώσεις – δράσεις- που θα ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ την ΠΙΣΤΗ των ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ περισσότερων ότι ΝΑΙ η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ, ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΝΕΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ στα ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ και θα ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.
Σ’ αυτήν την προσπάθεια, δεν περισσεύει ΚΑΝΕΑΣ και ΚΑΜΜΙΑ… ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ, παραμερίζοντας διαφορές και ό,τι διαχωρίζει, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ γι’ αυτά τα ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ τα ΧΕΡΙΑ μας και τις δράσεις μας…
Και με τις γόνιμες ΙΔΕΕΣ και ΠΡΑΞΕΙΣ μας, να ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ το ΑΙΓΑΛΕΩ ΦΩΤΕΙΝΟ με την ΕΛΠΙΔΑ και την ΧΑΡΑ της δημιουργίας και της ΑΝΑΤΑΣΗΣ να μας καθοδηγεί… ΟΠΩΣ και τότε που οι πρόσφυγες γεννήτορές μας έδωσαν τα πάντα και δημιούργησαν μια ΠΟΛΗ προοδευτική, μια πόλη με όνειρα και οράματα που στέγασε ΖΩΕΣ και σώματα ΧΙΛΙΑΔΩΝ…
Όταν λοιπόν ακόμη και οι ΓΙΟΡΤΕΣ αυτού του ΛΑΟΥ, σε κάποιους -ελάχιστους πια- προκαλούν αποστροφή, τότε η «ΕΠΙΣΤΗΜΗ» της ΖΩΗΣ και της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ σηκώνει ΨΗΛΑ τα χέρια στην περίπτωσή τους…
Ο ΛΑΟΣ θα τους βάλει στο περιθώριο… Εκείνοι στα σκοτάδια και στη μιζέρια τους…
Ο ΛΑΟΣ του ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΝΩΜΕΝΟΣ στο ΦΩΣ των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ και της ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ…
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΓΑΛΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΛΙΩΤΙΣΣΕΣ, ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΕΛΠΙΔΑ, ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΚΑΘΕ ΟΝΕΙΡΟΥ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΣΑΜΙΟΣ
Επικεφαλής, Δημοτ. Σύμβουλος
ΙΩΑΝΝΗΣ Σ. ΣΑΜΙΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου