Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Πρόστιμα για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες




Αρχίζει η "αποκαθήλωση" των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στην Αττική, που φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για πληθώρα τροχαίων ατυχημάτων, υποβαθμίζουν το αστικό περιβάλλον και ουσιαστικά εξυπηρετούν μόνο κερδοσκοπικές επιδιώξεις.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πέραν της οδικής ασφάλειας, υπάρχει και διάσταση κερδοσκοπίας, από κάποιους, που νοικιάζουν παράνομα διαφημιστικό χώρο, χωρίς να πληρώνουν τίποτα σε Δήμους και Περιφέρεια και χωρίς να ελέγχονται ούτε από τον διαφημιζόμενο. 

Παράλληλα, οι διαφημιστικές εταιρείες, που ειδικεύονται στην υπαίθρια διαφήμιση διαμαρτύρονται πολλά χρόνια τώρα για αθέμιτο ανταγωνισμό, αφού πληρώνουν όλες τις νόμιμες επιβαρύνσεις και ακριβώς δίπλα κάποιος "πειρατής" έχει μόνο... καθαρά έσοδα και καμία υποχρέωση, με αποτέλεσμα να "σπάει τις τιμές".


Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια πρόσφατης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής.
«Η δέσμευσή μας γίνεται πράξη. Η Αττική θα αλλάξει πρόσωπο - Καμία ανοχή στην παράνομη ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων που ρυπαίνουν το περιβάλλον και απειλούν την ασφάλεια των οδηγών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης.

Ο δήμος Αγίας Βαρβάρας καλεί τους επαγγελματίες της περιοχής που έχουν αναρτήσει ή θέλουν να αναρτήσουν διαφημιστικές πινακίδες σε δημόσιο χώρο, να προσέλθουν στον Δήμο, στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, ώστε να ενημερωθούν για τις προδιαγραφές και τον τύπο των επιτρεπομένων.
Η ανακοίνωση του δήμου έχει ως εξής:

"Η πληθώρα παρανόμων διαφημιστικών πινακίδων, δημιουργεί μία εικόνα κακής αισθητικής και αδικεί την πόλη μας.

Καλούμε, όλους τους ενδιαφερόμενους δημότες, οι οποίοι είτε έχουν τοποθετήσει είτε προτίθενται να τοποθετήσουν, ανάλογες πινακίδες, να προσέλθουν στον Δήμο, στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, ώστε να ενημερωθούν για τις προδιαγραφές και τον τύπο των επιτρεπομένων.

Σε διαφορετική περίπτωση η διοίκηση θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να επιβάλλει πρόστιμα και εν τέλει να αποξηλώσει, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και την έγγραφη οδηγία της Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου