Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Έντονες αντιδράσεις για την τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών στο 12ο δημοτικό Ιλίου






Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διαδικασία για την τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών στο 12ο δημοτικό Ιλίου, όπου έχει αποφασιστεί να εφαρμοστεί για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Η διαμαρτυρία των γονέων & κηδεμόνων στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ήταν μαζική και δυναμική.

Ο δήμαρχος Νίκος Ζενέτος και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Φερεντίνος,εξήγησαν τι ακριβώς έχει συμβεί, διαβεβαίωσαν πως θα κάνουν ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να συντομεύσουν στο εξής οι διαδικασίες.οι οποίες είναι σε πλήρη εξέλιξη και όλα δείχνουν ότι ο χρόνος για την επίλυση του προβλήματος αρχίζει να μετρά αντίστροφα.
Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα, οι γονείς έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση.


Όλα ξεκίνησαν όταν, παρά τις αντιρρήσεις των Δήμων, η πολιτεία αποφάσισε να εφαρμόσει τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, διαβεβαιώνοντας ότι όλες οι απαιτούμενες υποδομές θα ήταν έτοιμες στην ώρα τους.

Από το Δήμο Ιλίου ζητήθηκε να αναλάβει τις προκατασκευασμένες αίθουσες στο 12ο δημοτικό σχολείο.
Οι διαδικασίες ξεκίνησαν άμεσα με ηλεκτρονικό διαγωνισμό, ο οποίος ωστόσο κηρύχθηκε άγονος, επειδή καμία από τις συμμετέχουσες εταιρίες δεν είχε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Ο διαγωνισμός επαναλήφθηκε πριν από λίγο καιρό, προέκυψε τώρα μειοδότης και, όπως τόνισε ο κ. Ζενέτος, θα κάνει ότι περνά από το χέρι του, προκειμένου να πιέσει να ολοκληρωθούν όσο πιο σύντομα γίνεται οι διαδικασίες.

Παρά τις διαβεβαιώσεις πάντως, γονείς του 12ου δημοτικού που παρέστησαν στο δημοτικό συμβούλιο δεν έμειναν ικανοποιημένοι, υποστηρίζοντας ότι δεν μπήκε κανένα απολύτως χρονοδιάγραμμα και δεν υπήρξε καμιά απολύτως δέσμευση.

Οι γονείς δήλωσαν οτι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται με κάθε τρόπο το δημόσιο χαρακτήρα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και την εφαρμογής της με τρόπο που δεν θα θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά αλλά και θα προάγει ένα ζεστό περιβάλλον για τους εκπαιδευτικούς και μια ζεστή αγκαλιά για τους μικρούς μαθητές που έρχονται σε επαφή με το σχολείο για πρώτη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου