Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Σοφία Σακοράφα: Με πρόφαση τάχα φιλολαϊκά έργα θα καλυφθεί η επανάκαμψη της πιο παρασιτικής ολιγαρχίας της Ελλάδας

 

«Με πρόφαση τάχα φιλολαϊκά έργα θα καλυφθεί η επανάκαμψη της πιο παρασιτικής ολιγαρχίας της Ελλάδας», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η βουλευτής του ΜέΡΑ25 

«Με πρόφαση τάχα φιλολαϊκά μέτρα θα καλύψετε την επανάκαμψη της πιο παρασιτικής ολιγαρχίας της Ελλάδας», τόνισε η βουλευτής Β3 Αθηνών-Νότιου Τομέα του ΜεΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο της κυβέρνησης αλλά αυτό θα σήμαινε ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και της υγείας, απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ισοπέδωση εννοιών και αντιλήψεων στο όνομα μας υποτιθέμενης ασφάλειας και τάξης με άγρια καταστολή», ανέφερε η Σοφία Σακοράφα και πρόσθεσε ότι επιτυχία της κυβέρνησης για την ισχυροποίηση των θεσμών και την καλύτερη λειτουργία της δημοκρατίας, "σημαίνει ισοπέδωση εννοιών και αντιλήψεων στο όνομα μιας υποτιθέμενης ασφάλειας και τάξης" και αυτό επιβεβαιώνει το πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το άσυλο.

Το Ελληνικό
Ιδίως για το μοντέλο ανάπτυξης που προτείνει η ΝΔ, η βουλευτής του ΜεΡΑ25, αναφέρθηκε στην επένδυση στο Ελληνικό. "Γνωρίζετε πολύ καλά ότι, αν παρ΄ελπίδα υλοποιηθεί αυτό το έργο όπως το θέλει ο λεγόμενος επενδυτής, θα είναι οριστική ταφόπλακα για την Αττική", είπε η κ. Σακοράφα και κατέθεσε στα Πρακτικά δύο αναφορές  της προς την Εισαγγελία, που καταδεικνύουν, όπως είπε, τη διακριτική  - διαχρονικά- μεταχείριση του Ομίλου Λάτση από την εκάστοτε πολιτική εξουσία, τον οποίο χαρακτήρισε «βασικό μέτοχο της «Ελλάς Α.Ε.» με συμμέτοχο κάθε φορά την εκάστοτε κυβέρνηση».

Η ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ
Η κ. Σακοράφα αναφέρθηκε και στη «επένδυση» της ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ, και κατήγγειλε ότι το αποτέλεσμα είναι «οριστική και αμετάκλητη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και καρκίνος για όσους ζουν, σιτίζονται και υδρεύονται στη συγκεκριμένη περιοχή», ενώ δώρισε στον Πρωθυπουργό το βιβλίο του αείμνηστου Δημ. Γερμίδη «Μιά Ανθοδέσμη για τον Μίδα» , που αναφέρεται ακριβώς σε αυτό.

Ρεαλιστική ανυπακοή
 «Είναι μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνουμε, να αντιπολιτευθούμε μόνοι την κυβερνητική πολιτική. Δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση αποποιήθηκε το ρόλο της, αφού θα πρέπει να αντιπολιτευθεί τις δικές της αποφάσεις σαν κυβέρνηση.  Ως ΜέΡΑ25, πιστoί στον προεκλογικό μας λόγο για Ρεαλιστική Ανυπακοή, θα ασκήσουμε ουσιαστική αντιπολίτευση εντός Βουλής αλλά κυρίως πραγματική αντιπολίτευση για την κοινωνία», είπε η κ. Σακοράφα.

Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα στην επίσημη «πρώτη» του ΜέΡΑ25 στη Βουλή

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θέλω καταρχάς να συγχαρώ τoν κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ για την εκλογική τους νίκη.
Ο ελληνικός λαός ανέθεσε τη διακυβέρνηση της χώρας στη ΝΔ κι αυτό πρέπει να είναι σεβαστό στο πλαίσιο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Την ίδια στιγμή, ο ελληνικός λαός αποφάσισε να δώσει στο ΜέΡΑ25 την ευκαιρία, αλλά και την εντολή, να αρθρώσει τον πολιτικό του λόγο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Θεσμικά και τεκμηριωμένα, να υποστηρίξει τη ρεαλιστική ανυπακοή στα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα και θα ακολουθήσει πιστά και η παρούσα κυβέρνηση.
Πιστέψτε με, επειδή αγαπώ την πατρίδα μου και σέβομαι τους δημοκρατικούς θεσμούς, θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο της νέας κυβέρνησης, αν μπορούσα, έστω και υποθετικά, να ταυτίσω αυτήν την επιτυχία με την ευημερία των συμπολιτών μου.
Δυστυχώς η εκτίμησή μου είναι εντελώς αντίθετη.
Επιτυχία στο πρόγραμμα που θέλει να εφαρμόσει η ΝΔ σημαίνει:
Για τις εργασιακές σχέσεις, την ασφάλιση και την υγεία, ιδιωτικοποίηση των πάντων και προοπτικά απαξίωση των ελαχίστων κοινωνικών κατακτήσεων που άφησε ανέπαφες η προηγούμενη κυβέρνηση.
Για την ισχυροποίηση των θεσμών και την καλύτερη λειτουργία της δημοκρατίας, ισοπέδωση εννοιών και αντιλήψεων στο όνομα μιας υποτιθέμενης ασφάλειας και τάξης.
Το πώς αντιμετωπίζετε το άσυλο στο πρωτο-εισαγόμενο κατά τα λεγόμενά σας νομοσχέδιο, το επιβεβαιώνει.
Επιτυχία στην οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσετε σημαίνει πιστή εφαρμογή όσων ψηφίσατε τον Αύγουστο του 2015 στο όνομα τάχα της σωτηρίας της πατρίδας.
Το οξύμωρο, αλλά ταυτόχρονα τραγικό για τον ελληνικό λαό, είναι ότι όσα ψηφίσατε τότε ομού, ήταν αντίθετα στη φιλελεύθερη ιδεολογία την οποία διατείνεστε ότι υπηρετείτε και σίγουρα ριζικά αντίθετα στην Αριστερή αντίληψη την οποία υποστήριζε ότι υπηρετούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Παρά την έκπληξη ή την μερική αντίθεση που εκφράζατε με ιδιαίτερη ένταση τα τελευταία 4,5 χρόνια, τα τραγικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής ήταν προδιαγεγραμμένα και σίγουρα εν γνώσει σας.
Όταν σήμερα λοιπόν τα επικαλείστε και πάνω τους επιχειρηματολογείτε για τη νέα πορεία που οραματίζεστε, είμαι υποχρεωμένη να θυμίσω ότι φέρουν την υπογραφή σας.
Η δε προηγούμενη κυβέρνηση τα υλοποίησε με ιδιαίτερη επιμέλεια, λαμβάνοντας τα εύσημα από όλους τους εκπροσώπους των δανειστών, πράγμα για το οποίο υπερηφανευόταν κιόλας !!!
Είναι βέβαιο ότι, εκμεταλλευόμενοι την απελπισία και την αγανάκτηση αυτού του λαού – το κάνατε ήδη προεκλογικά – και προβάλλοντας ως φιλολαϊκά κάποια μέτρα που φαινομενικά θα δίνουν ανάσα, θα προσπαθήσετε να καλύψετε ή να ωραιοποιήσετε την επανάκαμψη της πιο παρασιτικής ολιγαρχίας της Ελλάδας.
Κι επειδή δεσμεύτηκα να μιλώ τεκμηριωμένα θα σταθώ στo Ελληνικό.
Την «εμβληματική επένδυση», που κάνατε σημαία της ανάπτυξης που οραματίζεστε.
Είμαι βέβαιη ότι γνωρίζετε περισσότερα απ΄ όσα θα αναφέρω.
Τα αναφέρω όμως από βήματος Βουλής ώστε κανείς να μην μπορεί να επικαλεστεί άγνοια ή πλάνη.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι, αν παρ’ ελπίδα υλοποιηθεί αυτό το έργο όπως θέλει ο «λεγόμενος» επενδυτής, θα είναι η οριστική ταφόπλακα για την Αττική.
Δεν επικαλούμαι ούτε περιβαλλοντολόγους, ούτε ακτιβιστές, ούτε ουτοπιστές.
Επικαλούμαι τις δηλώσεις του δικού σας υπουργού περιβάλλοντος, του κ. Σουφλιά, όταν παρουσίαζε το σχέδιο ανάπλασης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.
Η απόσταση με το σημερινό είναι χαώδης, προς το χειρότερο φυσικά.
Το γεγονός ότι γι αυτό φρόντισε η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν σας δίνει άλλοθι.
Εξάλλου, είμαι βέβαιη ότι θα στέρξετε να ικανοποιήσετε και περαιτέρω αξιώσεις του «λεγόμενου» επενδυτή στο όνομα της «εμβληματικής» αυτής επένδυσης.
Και είμαι βέβαιη, γιατί ο συγκεκριμένος επενδυτής, ο Όμιλος Λάτση, είναι διαχρονικά ο βασικός μέτοχος της «Ελλάς Α.Ε.» με συμμέτοχο κάθε φορά την εκάστοτε κυβέρνηση.
Με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία: μοναδικός ή βέβαιος πλειοδότης στην αγορά δημόσιων εταιρειών,
με δεδομένη την εκ των υστέρων δραστική αλλαγή των όρων προς όφελός του,
πάντα με ζημιά του Δημοσίου και του Δημοσίου συμφέροντος,
χωρίς ποτέ να καταβάλλει ίδια κεφάλαια και αποκομίζοντας πάντα το μέγιστο κέρδος.
Στις 24 Μαρτίου 2014, ως βουλευτής Β΄ Αθηνών, κατέθεσα Αίτηση-Αναφορά προς την προϊσταμένη Εισαγγελίας κ. Φάκου επισημαίνοντας όλες τις παρατυπίες του ΤΑΙΠΕΔ, στην επικείμενη εκποίηση των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.
– την καταθέτω στα πρακτικά.
Τότε αγωνιζόμουν μαζί με πολλούς από τους συναδέλφους που βρίσκονται στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, με προεξάρχοντα τον μετέπειτα πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.
Που να φανταζόμουν ότι θα το περιελάμβανε στα προαπαιτούμενα…
Στις 23 Ιανουαρίου 2015, ως ευρωβουλευτής, κατέθεσα υπόμνημα στον εισαγγελέα αναφερόμενη στη διακριτική - διαχρονικά - μεταχείριση του Ομίλου Λάτση από την εκάστοτε πολιτική εξουσία, ελπίζοντας η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της Αριστεράς να δώσει τέλος σ΄ αυτή την πρακτική. Φευ!!! Αλοίμονο
Υπόμνημα για την μεθόδευση εξαγοράς των ΕΛΠΕ από την PETROLA,
για την «ανέξοδη» απόδρασή του από την EUROBANK ERGASIAS,
για τη μαϊμού συγχώνευση ΕΘΝΙΚΗΣ – EUROBANK,
για την υπόθεση του MALL - αλήθεια αν «θυμηθείτε» καταλογίστε κι ένα πρόστιμο διατήρησης στο «μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης» , οι προηγούμενοι το «ξέχασαν»-
και φυσικά για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
– καταθέτω κι αυτό στα πρακτικά –

Τα αναφέρω όλα αυτά γιατί τα γνωρίζετε πολύ καλά.
Αν δεν τα θυμάστε ρωτήστε τα στελέχη της ΝΔ που τα είχαν καταγγείλει.
Ο δε κ. Καραμανλής είχε καταγγείλει στην Ελληνική Βουλή χαριστικό κέρδος 300 δις στην περίπτωση MALL, αλλά μόλις εξελέγη το εγκαινίασε !!!
Απέναντι σε αυτή την «εμβληματική» επένδυση, για την οποία βιάζεστε να ξεκινήσουν οι μπουλντόζες, εμείς, με όλα τα νόμιμα μέσα, θα σταθούμε απέναντι και θα σταθώ απέναντι.
Εξάλλου γνωριζόμαστε από παλιά με τον Όμιλο.
Κι αν γι αυτή την «επένδυση» μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες, για την «επένδυση» της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική η ερμηνεία είναι μοναδική.
Οριστική και αμετάκλητη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και καρκίνος για όσους ζουν, σιτίζονται και υδρεύονται στην ευρύτερη περιοχή.
Και σ΄ αυτή την «επένδυση» η κινητήριος δύναμη είναι τα κέρδη ενός άλλου «λεγόμενου» επενδυτή.
Δεν θα σας κουράσω με επικλήσεις μελετών, αναφορών, ούτε καν με τις εκατοντάδες διαπιστωμένες παρανομίες των επιθεωρητών περιβάλλοντος.
Σας έστειλα ήδη δώρο κ. Πρωθυπουργέ, το βιβλίο του αείμνηστου Δημήτρη Γερμίδη «Μια ανθοδέσμη για τον Μίδα».
Στενός συνεργάτης και σύμβουλος του πατέρα σας, πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, μέλος πολλών φόρουμ και οργανισμών.
Ένας απόλυτα συστημικός άνθρωπος. Περιγράφει το έγκλημα λεπτομερώς. Και το γνωρίζετε.
Κύριοι συνάδελφοι,
Αυτό είναι το μοντέλο ανάπτυξης που υπόσχεται η κυβέρνηση κι αυτή είναι η ποιότητα των επενδυτών που προσκαλεί να το υλοποιήσουν.
Θα σταθούμε απέναντι, όχι μόνο καταγγέλλοντας, αλλά και καταθέτοντας τεκμηριωμένες, εφικτές και άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις που μπορούν να φέρουν πραγματική ανάπτυξη στη χώρα, με καλές θέσεις εργασίας, σεβασμό στο περιβάλλον και ανάδειξη των φυσικών πλεονεκτημάτων της πατρίδας μας.
Είναι μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνουμε, να αντιπολιτευθούμε μόνοι την κυβερνητική πολιτική.
Δυστυχώς, η αξιωματική αντιπολίτευση, με το έργο της ως κυβέρνηση, αποποιήθηκε το ρόλο της αφού θα πρέπει να αντιπολιτευτεί τις δικές της αποφάσεις.
Ως ΜέΡΑ25, πιστοί στον προεκλογικό μας λόγο για Ρεαλιστική Ανυπακοή, θα ασκήσουμε ουσιαστική αντιπολίτευση εντός Βουλής αλλά κυρίως πραγματική αντιπολίτευση για την κοινωνία.

Σας ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου