Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Τα δύο σενάρια που εξετάζει η αστυνομία για τη δολοφονία που έγινε στο Περιστέρι




Τι λέει η σύζυγος του θύματος;

Η σύζυγός του κλήθηκε από τις αρχές και φέρεται να είπε: «Στην Τουρκία δεν είχαμε διαφωνίες με κανέναν. Δεν αναγνωρίζω ούτε τον άνθρωπο που κάθεται με τον σύζυγό μου ούτε τον δράστη. Ήρθαμε στην Ελλάδα πριν ενάμιση χρόνο. Δεν δουλεύαμε. Μας έστελναν λεφτά οι γονείς μας».

Τα δύο σενάρια που εξετάζει η αστυνομία

Το πρώτο σενάριο θέλει να υπάρχει πίσω από τη δολοφονία προσωπικό κίνητρο, λόγω της κίνησης του δράστη να συνεχίσει να χτυπά το θύμα με μανία αν και ήταν ήδη νεκρό. Το δεύτερο σενάριο; Μια συναλλαγή η οποία δεν πήγε και τόσο καλά. Σε αυτήν την περίπτωση εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο ο άγνωστος άνδρας που καθόταν μαζί με το θύμα να λειτούργησε ως δόλωμα, καθώς έφυγε από το τραπέζι λίγο πριν την εμφάνιση του δολοφόνου.

  • Νέες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία που έγινε στο Περιστέρι, στην καφετέρια του γνωστού ηθοποιού Μάνου Παπαγιάννη.

Αρχικά ο δράστης πυροβόλησε 3 φορές τον 25χρονο Τούρκο μπροστά στα μάτια των θαμώνων του μαγαζιού και στη συνέχεια, όπως φαίνεται από τις κάμερες του καταστήματος, πλησίασε το θύμα και του προκάλεσε με το όπλο πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης χτύπησε τουλάχιστον 15 φορές το θύμα στο κεφάλι με τη λαβή του όπλου, ενώ παράλληλα τον έβριζε. «Το πιστόλι, που έπαθε εμπλοκή, έσπασε από τη δύναμη των χτυπημάτων και έπεσε και ο γεμιστήρας», περιγράφουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναζητούν τον κύκλο επαφών του θύματος, μέσω ανάσυρσης δεδομένων από το κινητό του, αλλά και τις καταθέσεις της συζύγου του, συγγενών και φίλων.

Οι ειδικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων που προσπαθούν να λύσουν το κουβάρι της δολοφονίας επισημαίνουν ότι το μένος του δράστη ήταν τόσο μεγάλο για το θύμα που δεν αποκλείεται εξαιτίας του 25χρονου Τούρκου, ο δράστης να έχασε κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο. Αυτή είναι η εξήγηση που δίνεται για τα πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι του θύματος αμέσως μετά τις 3 σφαίρες που δέχτηκε στο σώμα του.

  • Πριν από ένα χρόνο ο 25χρονος Τούρκος κουρδικής καταγωγής, πέρασε παράνομα τα σύνορα του Έβρου και βρέθηκε στη χώρα μας για ένα καλύτερο μέλλον. Λίγους μήνες αργότερα, βρέθηκε κοντά του και η σύζυγός του προκειμένου να ξεκινήσουν μια καινούρια ζωή, μακριά από τις πολιτικές διώξεις και την πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα της γειτονικής χώρας. Εγκαταστάθηκαν στο Περιστέρι και παρά τις δυσκολίες τίποτα δεν προμήνυε την άγρια δολοφονία που θα ακολουθούσε λίγους μήνες αργότερα.

Όπως κατέθεσε η σύζυγος του θύματος στην αστυνομική διεύθυνση, ο σύζυγός της ήταν άνεργος και ακόμη δεν είχαν σταθεί στα πόδια τους.

  • Η ίδια είπε πως δεν γνώριζε τίποτα για τις όποιες δραστηριότητες ενδεχομένως να διατηρούσε ο 25χρονος, ούτε είχε δώσει ενδείξεις για τυχόν παρανομίες. Σε ερώτηση των αστυνομικών για το πώς τα έβγαζαν πέρα, εκείνη ανέφερε ότι τους συντηρούσαν οικονομικά οι γονείς τους. Ακόμη, αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι είναι 4 μηνών έγκυος.

Το σενάριο που εξετάζουν τώρα οι αστυνομικοί, είναι αυτό της συμμετοχής του 25χρονου σε κάποια εγκληματική δραστηριότητα που είτε σχετιζόταν με παράνομη διακίνηση μεταναστών είτε ακόμη και ναρκωτικών.

Γι’ αυτό τον λόγο η ελληνική αστυνομία έκανε αίτημα στην Interpol προκειμένου να διαπιστωθεί αν το θύμα είχε ποινικό παρελθόν.

Στα βίντεο «ψάχνουν» το δολοφόνο

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο δράστης αφού σκότωσε το θύμα του, καθησύχαζε τους θαμώνες ότι δεν θα τους πειράξει. «Μη φοβάστε, δεν θα σας πειράξω», λένε όσοι είδαν με τα μάτια τους τη δολοφονία.

  • Εν τω μεταξύ, στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει όλα τα βίντεο από τις κάμερες της περιοχής ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να δουν προς ποια κατεύθυνση κινήθηκε ο δράστης για να τον εντοπίσουν.

Στο δελτίο ειδήσεων του STAR παρουσιάστηκε ένα βίντεο, το οποίο βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών, στο οποίο απεικονίζεται ένας άνδρας, που θα μπορούσε να είναι ο δράστης, να κινείται στα στενά γύρω από την καφετέρια όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό.

Άλλο ένα βίντεο το οποίο εξετάζουν οι αστυνομικοί, δείχνει δυο άντρες να απομακρύνονται από την περιοχή της εν ψυχρώ δολοφονίας. Εξετάζεται εάν πρόκειται για τον εκτελεστή και τυχόν συνεργό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου