Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Για το ξεπούλημα των Λιμανιών Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Λαυρίου και Ραφήνας - «Υποπαραχώρηση», σε απλά ελληνικά ιδιωτικοποίηση


Για το ξεπούλημα των Λιμανιών Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Λαυρίου και Ραφήνας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής σε ανακοίνωσή της, τονίζει:

«Μετά την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει και προχωρά, με νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή, στην ιδιωτικοποίηση 10 ακόμα λιμανιών της χώρας, μεταξύ αυτών και τα λιμάνια Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Λαυρίου και Ραφήνας.

Για άλλη μια φορά βαφτίζει το άσπρο μαύρο και παρουσιάζει ως “φιλολαϊκή πολιτική” την παραχώρηση των λιμανιών στους εφοπλιστές και στους μονοπωλιακούς ομίλους, οι οποίοι κατ’ αποκλειστικότητα πλέον θα εκμεταλλεύονται τις υποδομές και τους εργαζόμενους με επαχθέστερους όρους και μάλιστα απαλλαγμένοι από το να πληρώνουν ακόμα και δημοτικά τέλη και έξοδα ηλεκτροφωτισμού.

Η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Λαυρίου και Ραφήνας θα έχει άμεσα σοβαρές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τους κατοίκους αυτών των πόλεων.

Η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως και των προηγούμενων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για ιδιωτικοποίηση των λιμανιών εξυπηρετεί και την αμεσότερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για ελλιμενισμό ΝΑΤΟικών πλοίων, η χρήση ως σταθμού ανεφοδιασμού και βάση για να εφορμούν να μακελεύουν λαούς.

Τα λιμάνια είναι πύλες εισόδου της χώρας και αναπτύσσουν ένα σημαντικό ρόλο στη μεταφορά εμπορευμάτων και διασύνδεσης με τα νησιά. Πρέπει να είναι δημόσια και να διασφαλίζεται ότι η λειτουργία τους εξυπηρετεί το λαό και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων, να εξασφαλίζονται θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα για τους λιμενεργάτες και ναυτεργάτες.

Καλούμε το λαό να αντισταθεί, να οργανώσει την πάλη του για την υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας που πρέπει να υπηρετεί τις ανάγκες για τακτική συγκοινωνία με τα νησιά, με φτηνό εισιτήριο και τη μεταφορά αγαθών με σκοπό την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός να πάρουν θέση στις επερχόμενες εκλογές, να σταθούν απέναντι στις επιδιώξεις για ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών και να καταδικάσουν τις δυνάμεις αυτές που τάσσονται με τα ιδιωτικά συμφέροντα, τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο».


902.gr
21/02/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου