Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ "Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη τους! Δε θα ζήσουμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!"


Από την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για το  ατύχημα εργαζόμενου στο Περιστέρι:

"Ακόμα ένα «εργατικό ατύχημα» για εργαζόμενο στο Δήμο Περιστερίου, με το ασθενοφόρο να μαζεύει αναίσθητο εργάτη καθαριότητας που έπεσε από το σκαλοπάτι απορριμματοφόρου και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι του αυτή τη φορά. Ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες στο μεροκάματο του τρόμου που μετρά 50 νεκρούς και δεκάδες σοβαρά τραυματισμένους τα τελευταία χρόνια στους δήμους της χώρας!

 «Εργατικό ατύχημα» λέγεται στην επίσημη γλώσσα του καθωσπρεπισμού, την γλώσσα που μιλούν οι καλοζωϊσμένοι με τις γραβάτες που αποφασίζουν για την ζωή όλων μας. Έγκλημα και δολοφονία  από το κράτος και τα αφεντικά τα λένε αυτοί που βγάζουν το ψωμί τους με τον ιδρώτα του προσώπου τους, τον πόνο των χεριών τους και την καθημερινή φθορά της υγείας τους.

ΓΙΑΤΙ οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δουλεύουν με κρύο, με βροχή, με χιόνια, με καύσωνα εκτεθειμένοι τόσο στις καιρικές συνθήκες όσο και στους οδικούς κινδύνους που αυτές δημιουργούν.

ΓΙΑΤΙ οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα καλούνται να καλύψουν τα τεράστια κενά που έχει δημιουργήσει η υποστελέχωση των δήμων, να ανταπεξέλθουν στην εντατικοποίηση της εργασίας ειδικά την περίοδο των γιορτών, τις διπλοβάρδιες, τα σαββατοκύριακα, τις νύχτες και την 24ωρη λειτουργία των υπηρεσιών.

ΓΙΑΤΙ τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΠΑΡΚΗ, η ανανέωση μηχανημάτων και υποδομών θεωρείται κόστος χωρίς ανταποδοτικό κέρδος για το δήμο.

ΓΙΑΤΙ η δημοτική αρχή, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα που ρίχνει κάθε φορά, επιλέγει να καλύπτει τις θέσεις στην καθαριότητα με 8μηνους εργαζόμενους από τα προγράμματα ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ που δουλεύουν με μισό μισθό, σε συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς και αντιμετωπίζονται σαν παιδιά για όλες τις δουλειές αντί να προσλάβει μόνιμο και εκπαιδευμένο προσωπικό.

ΓΙΑΤΙ το «μαύρο μέτωπο» κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου δε δίνει δεκάρα για τις συνθήκες ζωής και δουλειάς των ανθρώπων αυτών, σχεδιάζει και εφαρμόζει τον εργασιακό μεσαίωνα της ελαστικής εργασίας, προωθεί τη διάλυση των υπηρεσιών καθαριότητας ώστε  να παραδώσει τη διαχείριση των απορριμμάτων στους γνωστούς ημέτερους κρατικοδίαιτους «επιχειρηματίες» του μεγάλου ιδιωτικού τομέα.

Τα εργατικά “ατυχήματα” είναι εγκλήματα εργοδοτικά!

Να πληρώσει η εργοδοσία για το νέο έγκλημα. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Προμήθεια όλου του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού και μέσων ατομικής προστασίας. Βαρέα και ανθυγιεινά για τους εργατοτεχνίτες, τους εργαζόμενους στο πράσινο και την καθαριότητα.
Ίση αμοιβή, ίσα δικαιώματα για ίση εργασία. Ανθρώπινοι ρυθμοί δουλειάς – Κάτω η εργοδοτική τρομοκρατία. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους δήμους για όλες τις κενές θέσεις
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Κατάργηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και των προγραμμάτων μέσω ΕΣΠΑ. Μονιμοποίηση – Καμία απόλυση μετά το 8μηνο. Εργασία βάση της ειδικότητας πρόσληψης
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου