Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης: Δεν θα γίνει η Αττική Νεκρή περιοχή από τον καρκίνο





Σε συνέχεια σχετικών αποκαλύψεων τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων, τελευταία βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορα επικίνδυνα σενάρια, που έχουν σχέση με την διαχείριση των απορριμμάτων. Ο δήμος Πετρούπολης ανακοίνωσε  ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την διαχείριση των απορριμμάτων:

   Με ανησυχία μαθαίνουμε για σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Αθήνας και ΕΔΣΝΑ, καθώς και για την ύπαρξη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αθήνας και Δήμου Ασπροπύργου για δημιουργία εργοστασίου καύσης!!!! σε χώρο στα όρια του Δ. Ασπροπύργου.
   Ως Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε σκέψη για καύση των σκουπιδιών.

Δεν θα γίνει η Αττική Νεκρή περιοχή από τον καρκίνο και τα αποτελέσματα της καύσης, για χάρη των επιχειρηματικών συμφερόντων. Και μόνο που το σκέφτονται εγκληματούν!!!

   Αντίθετα, απαιτούμε την υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης (214/2017) του Δημοτικού μας Συμβουλίου για:

-  Να κλείσει άμεσα και οριστικά η ΟΕΔΑ (Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διάθεσης Απορριμμάτων) ΦΥΛΗΣ και αποκατάσταση του χώρου.

-  Να ακυρωθεί η επιλογή του παλιού λατομείου Μουσαμά, ως χώρου υποδοχής αποβλήτων (600 μ. από το Θέατρο Πέτρας).

-  Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στη διαχείριση των απορριμμάτων.

-  Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση μέσω ΣΔΙΤ και στις συμβάσεις παραχώρησης με οποιονδήποτε άλλο φορέα.

-  Να μην επιβαρυνθούν τα λαϊκά στρώματα μέσω των ανταποδοτικών τελών ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

-  Να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση!!!

-  Η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνει με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία του λαού, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων.

   Προς την κατεύθυνση αυτή, καλούμε τον λαό της Δυτικής Αθήνας, του Θριασίου και όλης της Αττικής, να διεκδικήσουν τη λύση του προβλήματος σε φιλολαϊκή κατεύθυνση, υψώνοντας ταυτόχρονα τείχη αντίστασης σε κάθε απόπειρα να μετατραπεί το Θριάσιο σε θερμοκήπιο παραγωγής φονικών, ατμοσφαιρικών και άλλων, τοξικών ρύπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου