Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Άρθρο του Κωνσταντίνου Δ. Σάμιου, επικεφαλής της “Άλλης Πρότασης για το Αιγάλεω”




ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ...

Μια μόνο λέξη μπορεί να περιγράψει τα όσα συμβαίνουν και έχει καταφέρει να συμβαίνουν στην ιστορική παράταξη που διοίκησε για 17 χρόνια το Αιγάλεω, την “Ανάπλαση του Αιγάλεω”, ο σημερινός επικεφαλής και Δήμαρχος κ. Δημ. Μπίρμπας.

Μέσα σε 4,5 χρόνια διοίκησης, κατάφερε – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται - να οδηγήσει στην έξοδο περισσότερους από το 1/3 των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων (10 στους 27), ενώ όπως ακούγεται, και άλλοι, αρκετοί, δεν θα “κατέβουν” στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στις 26 Μάη του 2019.

Συγκεκριμένα, εκτός από τους ήδη 6 παραιτηθέντες, απομακρυνόμενους, διαγραφέντες της προηγούμενης περιόδου (Σεπτέμβρης 2014 – Σεπτέμβρης 2018), άλλοι 4 τουλάχιστον ήδη εκδήλωσαν τη διάθεσή τους να μην είναι υποψήφιοι μαζί του στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές… Ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι.

Κι αυτό είναι κάτι πασίδηλο, αφού και σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του, ο κύριος Δήμαρχος εμφανίζεται περιστοιχισμένος μόνο από τη στενή ομάδα των αντιδημάρχων του με την οποία άλλωστε “έβγαλε” σχεδόν όλη τη θητεία του (χωρίς καμιά αλλαγή!!!) εκτός από την περίπτωση της παραίτησης του κ. Μ. Ζάχαρη.

Στα δημοτικά συμβούλια παρατηρείται συνεχές φυλλορόημα με υποτονική έως ελάχιστη παρουσία των δημοτικών συμβούλων της Ανάπλασης… Στην πρόσφατη επέτειο της 28ης Οκτώβρη, απείχαν σχεδόν όλοι οι δημοτικοί του σύμβουλοι – εκτός των αντιδημάρχων – ενώ είναι χαρακτηριστική η απουσία τους σε όλες σχεδόν τις κοινωνικές εκδηλώσεις συλλόγων, φορέων και πρωτοβουλιών, κάτι που υποδηλώνει την πλήρη αποστασιοποίησή τους από τα τεκταινόμενα στην πόλη του Αιγάλεω.

Είναι φανερή λοιπόν η ραγδαία φθορά που εμφανίζει τόσο ο ίδιος ο δήμαρχος, όσο και τα στελέχη του που στην κυριολεξία “κρύβονται” και δεν τολμούν να βγουν στις ίδιες τις γειτονιές τους, μπροστά στη γενική κατακραυγή και τις ανεπάρκειες τόσο του ίδιου του Δήμαρχου, όσο και του στενού πυρήνα των στελεχών που τον στήριξε και τον στηρίζει.

Και είναι επίσης ολοφάνερο και πασίδηλο, ότι η στήριξή του από την Περιφέρεια και την Κεντρική Διοίκηση, 6 μήνες πριν τις εκλογές, με το μπαράζ των έργων βιτρίνας που ξεκίνησαν όλως τυχαίως, αυτό ακριβώς το χρονικό διάστημα – έργα που θυμίζουν τον κλασσικό Μαυρογιαλούρο, στην αθάνατη αυτή κλασική ταινία -, δεν πρόκειται να αντιστρέψουν τη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών του Αιγάλεω, ότι αυτή η ιστορική παράταξη – η Ανάπλαση του Αιγάλεω – έχει κλείσει τον υπερτριακοντατετή κύκλο της και δεν έχει να δώσει τίποτε πια στον Δήμο μας.

Γι’ αυτό φρόντισε πρώτ’ απ’ όλα ο ίδιος ο δήμαρχος Αιγάλεω που από την πρώτη σχεδόν στιγμή του, λειτούργησε και δυστυχώς συνεχίζει να λειτουργεί σαν κομματικός ινστρούχτορας, επιτετραμμένος των επιλογών του κεντρικού ΣΥΡΙΖΑ.

Διχαστικός, με απίστευτες εμμονές, σε συνεχή αντιπαράθεση με καθέναν και καθεμιά που τόλμησε να του αντιπαρατεθεί - ή ο ίδιος θεώρησε ότι ήταν αντίθετός του - με μια συνεχή ροπή προς τις προσφυγές σε δικαστήρια, σε ένδικα μέσα, σε κάθε λογής διώξεις, απαγορεύσεις, με έναν απίστευτο ξερολισμό, έγινε γρήγορα αντιληπτός απ’ όλους, και κύρια από τους εκλεγμένους(!!!!) συνεργάτες του ότι απλά “Ο αυτοκράτορας ήταν γυμνός”.

Και όσα φανταστικά ρούχα – επινοήσεις – κι αν φορούσε, η πραγματικότητα με κάθε τρόπο θα ήταν τόσο ανηλεής προς τον ίδιο και την παράταξή του που κανένας δεν θα μπορούσε να φαντασθεί, πριν μόλις 5 χρόνια, όταν και εκλεγόταν στο τιμητικό αξίωμα του δημάρχου.

Το τελευταίο του εφεύρημα που στην πραγματικότητα είναι αποτέλεσμα του ανερμάτιστου νόμου που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ ψήφισε το περασμένο μόλις καλοκαίρι – για τον Κλεισθένη πρόκειται – είναι η επίκλησή του για συνεργασίες μετεκλογικά, με άλλες αυτοδιοικητικές παρατάξεις.

Αξίζει να σταθούμε λίγο πάνω σ’ αυτό… Πρώτον, αυτό σημαίνει ότι ομολογεί σαφώς ότι δεν θα μπορέσει να συσπειρώσει τον ίδιο τον κόσμο που τον ψήφισε, άρα ομολογεί την ήττα του, σε επίπεδο ποσοστών και ψήφων.

Δεύτερον, η “Συνεργασία” δεν ομολογείται ότι είναι σε επίπεδο μηχανισμών και όχι προγραμμάτων και συγκεκριμένων προτάσεων για την επίλυσή τους.

Ζητάει δηλαδή πρόθυμους μηχανισμούς και πρόσωπα για να συνεχιστεί το ίδιο έργο, με τα ίδια πρόσωπα, απλά όλοι μαζί να μοιράζονται καρέκλες και καρεκλάκια.

Χωρίς αρχές, χωρίς κανενός είδους ιεραρχήσεις, προτεραιότητες, ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο.
Το μόνο που νοιάζει τον κ. Μπίρμπα και τον στενό πυρήνα των συνεργατών του, είναι πώς θα δικαιωθούν μετεκλογικά.

Να παζαρέψουν το ποσοστό τους, να πάρουν κάποια ανταλλάγματα, και πέραν αυτού τίποτε άλλο.
Δεν τους ενδιαφέρει το Αιγάλεω, η μοίρα και το μέλλον της πόλης που τους εμπιστεύθηκε 4 φορές η Διοίκηση.

Οποία περιφρόνηση και οποίος εξευτελισμός κάθε έννοιας πολιτικής ή ιδεολογικής συνέπειας.
\
Εκεί λοιπόν φαίνεται ότι τα υπόλοιπα μικρά ή μεσαία στελέχη της Ανάπλασης – κατάλαβαν – και μαζικά πλέον εγκαταλείπουν τον Γυμνό Αυτοκράτορα και τους στενούς συνεργάτες – αυλικούς του.
Και είναι επίσης ολοφάνερο ότι η υποτονική έως ανύπαρκτη – μέχρι αυτή τη χρονική στιγμή – αντιπολίτευση, θα αυτοκτονήσει πολιτικά και αυτοδιοικητικά, αν πέσει στην παγίδα του κ. Μπίρμπα.

Και γι’ αυτές τις παρατάξεις και τα πρόσωπα, ισχύει η καθολική πλέον καταδίκη από τους δικούς τους πρώην ψηφοφόρους οι οποίοι απορούν και ενίστανται για τον τρόπο που αντιπολιτεύθηκαν την πιο ανίκανη Διοίκηση που πέρασε ποτέ από την ιστορική πόλη μας.

Πολλαπλές οι ευθύνες αυτής της υποτονικής έως ανύπαρκτης αντιπολίτευσης, η οποία φέρει ακέραια την ευθύνη – όσο της αναλογεί – γιατί δεν στάθηκε απέναντι, αλλά διάλεξε τη μέθοδο της σιωπής, την τακτική του ώριμου μήλου που θα πέσει στις εκλογές, αγνοώντας προφανώς ότι τις περισσότερες φορές το μήλο που πέφτει, έχει ήδη σαπίσει…

Η “Άλλη Πρόταση για το Αιγάλεω” καλεί όλους τους συμπολίτες Αιγαλιώτες και Αιγαλιώτισσες να την πλησιάσουν σ’ αυτό τον τίμιο αγώνα που έχει ξεκινήσει για την ανάταση, ανά-σταση και εντέλει Διάσωση από την περιθωριοποίηση και παρακμή της πόλης μας.

Καλεί κάθε Αιγαλιώτη και Αιγαλιώτισσα, ανεξάρτητα από τις όποιες απόψεις του, καταγωγή, επάγγελμα, χόμπι, ασχολίες, ηλικίες, να αντισταθεί και να σηκώσει ψηλά το κεφάλι.
Και μόνο έτσι θα νοιώσει ελεύθερος και δυνατός και θα δώσει την απάντηση σε όλους – όσους οδηγούν την πόλη στην αποσύνθεση.

Και πρώτ’ απ’ όλα στον κ. Μπίρμπα και την Ανάπλαση, αλλά και σε κάθε πρόθυμο από τις αντιπολιτεύσεις που δέχεται ή θα δεχόταν να συνεργαστεί μαζί του σ’ αυτή την πορεία διάλυσης της πόλης…

Το Αιγάλεω έφθασε σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο – σταυροδρόμι…

Ή θα συνεχίσει με την “Άλλη Πρόταση για το Αιγάλεω” επικεφαλής στον τιτάνιο αγώνα για την ανόρθωση – αναγέννηση της πόλης, ή θα πεθάνει μέσα σε 2 με 3 τετραετίες, ως διαμέρισμα γειτονικού Δήμου που θα το καταπιεί. Όσοι κάνουν ότι δεν το βλέπουν, ως κομματικοί υπάλληλοι που είναι, απλά κρύβουν την αλήθεια από τον αιγαλιώτικο λαό…

Ο οποίος επιτέλους – έρχεται η ώρα – να... ανταμείψει όλους αυτούς τους κομματικούς υπαλλήλους με ένα συντριπτικό αποτέλεσμα – κόλαφο.

Αιγαλιώτη – Αιγαλιώτισσα

Δεν σου αξίζει να είσαι ακόλουθος των κομματικών υπαλλήλων που αποδέχθηκαν και θα αποδεχθούν την ίδια την κατάργηση του Δήμου μας στο μέλλον.

Έχοντας σίγουρο το κομματικό βόλεμά τους, δεν τους ενδιαφέρεις εσύ και τα προβλήματά σου.
Γι’ αυτό απελευθερώσου από τις κομματικές αλυσίδες και τους χαλκάδες.

Δεν θα ξαναψηφίσεις τον κ. Μπίρμπα και τους πρόθυμους της αντιπολίτευσης να σε σύρουν στη συνολική αποσύνθεση. Με την ψήφο σου θα απελευθερωθείς και θα ελευθερώσεις το Αιγάλεω.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ “ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ” και τον Κ. Σάμιο, ο οποίος σε προσκαλεί στη μεγάλη συγκέντρωση για την παρουσίαση του προγράμματος της “Άλλης Πρότασης για το Αιγάλεω” το Σάββατο 24 Νοέμβρη 2018, στο Πνευματικό Κέντρο “Γιάννης Ρίτσος”, στις 18.30. Σας περιμένουμε, μαζί μας να αντισταθούμε στην αποσύνθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου