Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Ηχηρό όχι στην τσιμεντοποίηση του Άλσους Αιγάλεω



Την ισχυρή αντίθεση τους στο να μπει και άλλο τσιμέντο σε έναν από τους χώρους του Μπαρουτάδικου (το λεγόμενο Πατινάζ) εκδήλωσαν για μια ακόμα φορά πολίτες του Αιγάλεω.
Ενάντια στο σχέδιο της ανέγερσης βρεφονηπιακού σταθμού σε οικόπεδο που κατά τη γνώμη των επιτελών, είναι εκτός άλσους, άρα δεν εκποιείται χώρος πρασίνου, συναντήθηκαν στο χώρο του Μπαρουτάδικου την 1 Νοεμβρίου 2018 διέσχισαν την Ιερά οδό και έφτασαν στο Δημαρχείο Αιγάλεω την ώρα της συνεδρίασης.



Περίπου 200 πολίτες διέκοψαν το δημοτικό συμβούλιο όπου για 10 λεπτά μίλησε μόνο ένας πολίτης δηλώνοντας την απόφαση τους να μην επιτρέψουν και άλλη οικολογική καταστροφή στο Δήμο Αιγάλεω. Ζήτησαν να μην καταγραφεί η ομιλία στα πρακτικά και αποχώρησαν.



Ο εν λόγω χώρος είναι προέκταση του Μπαρουτάδικου, είναι χώρος πρασίνου, δεντροφυτεμένος και δεν έχει διακριτά όρια με το άλσος.
Ο λαός του Αιγάλεω και όχι μόνο, χρησιμοποιεί τον χώρο ως χώρο αναψυχής, πολιτιστικών δραστηριοτήτων, συνάθροισης, παιχνιδιού των παιδιών, κλπ για πάνω από 30 χρόνια, ενώ με πρωτοβουλίες των κατοίκων ο χώρος φροντίζεται, καθαρίζεται και προστατεύεται ως ελεύθερος χώρος πρασίνου.

Η πρόθεση για ανέγερση του βρεφονηπιακού σταθμού προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων αφού η υλοποίησή του θα προσθέσει τσιμέντο. Ο σχεδιασμός προβλέπει 600 τ.μ. κτίσματος σε 1100 τ.μ. οικοπέδου στην περίμετρο του άλσους που είναι ήδη τσιμεντοποιημένη.



  • Ο χώρος του Πατινάζ όπως φαίνεται από το Bingmaps στον οποίο σχεδιάζεται να γίνει βρεφονηπιακός σταθμός.

Λόγω της αντίδρασης των κατοίκων το έργο δεν έχει ξεκινήσει.



Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου