Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Καταγγελία: Η διοίκηση Ζενέτου δεν δέχτηκε καν να συζητήσει την πρόταση της «Αλληλέγγυας Πόλης» για την κάλυψη από το δήμο των δαπανών για γραφική ύλη στα Νηπιαγωγεία





Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου στις 19/10/2018, η «Αλληλέγγυα Πόλη» και συγκεκριμένα ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης, Κώστας Κάβουρας, έθεσαν το ζήτημα της δαπάνης που απαιτείται για την αγορά της απαραίτητης γραφικής ύλης για την εύρυθμη λειτουργία των Νηπιαγωγείων της πόλης μας. Μιας δαπάνης που, δυστυχώς, για ακόμη μία χρονιά κλήθηκαν να καλύψουν τις τελευταίες ημέρες από την τσέπη τους οι γονείς στο Ίλιον.

Αφού η «Αλληλέγγυα Πόλη» ξεκαθάρισε εξαρχής πως είναι πάγια θέση της δημοτικής κίνησης οι εν λόγω δαπάνες να καλύπτονται σταθερά από την Κεντρική Διοίκηση και τον κρατικό προϋπολογισμό, πράγμα που δυστυχώς δεν συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια, κατέθεσε την εξής – πολύ συγκεκριμένη – πρόταση:

«Εφόσον η ετήσια δαπάνη που απαιτείται για την αγορά γραφικής ύλης για τα Νηπιαγωγεία της πόλης μας, συνεχίσει να μην καλύπτεται από την Κεντρική Διοίκηση, ο Δήμος Ιλίου, η εκάστοτε Δημοτική Αρχή, αναλαμβάνει την δέσμευση να καλύπτει πλήρως την εν λόγω δαπάνη για όλα τα Νηπιαγωγεία του Δήμου μας και για όσο διάστημα χρειαστεί».

Η συγκεκριμένη πρόταση κατατέθηκε ακριβώς επειδή η Αλληλέγγυα Πόλη ως δημοτική κίνηση επιδιώκει με στοχευμένες κινήσεις την ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού των δημοτών του Ιλίου, ιδιαίτερα δε των νέων ανθρώπων που δοκιμάστηκαν περισσότερο τα χρόνια της κρίσης.
Διότι στην πόλη μας ζούμε εδώ και χρόνια μια κατάσταση όπου δαπανώνται από την δημοτική αρχή μεγάλα ποσά για να στηθούν διάφορες «φιέστες», την στιγμή που οι πραγματικές ανάγκες των λαϊκών οικογενειών του Ιλίου βρίσκονται πολύ μακριά – αν όχι στον αντίποδα – αυτής της λογικής του «προσφέρω στον λαό άρτο και θεάματα».

Αλήθεια, είναι τόσο δύσκολο για τον κ. Δήμαρχο να εξασφαλίσει για την αγορά γραφικής ύλης ένα έκτακτο κονδύλι, ας πούμε της τάξης των 50 χιλ. ευρώ, ποσό που εκτιμάτε ότι θα βοηθήσει σημαντικά ώστε να έχουν όλα τα Νηπιαγωγεία της πόλης όλα όσα χρειάζονται και την ώρα που πρέπει, χωρίς να ζητηθεί από τους γονείς να βάλουν από την τσέπη τους. Πόσο δε μάλλον την στιγμή που στη πόλη μας, έχουν δαπανηθεί κατά το παρελθόν διπλάσια και τριπλάσια ποσά για να στηθούν «πανηγυράκια».

Ο κ. Ζενέτος – που χαρακτήρισε την πρόταση «απαράδεκτη» – και η παράταξή του, με την επιλογή τους να μην συζητηθεί καν το αίτημα της «Αλληλέγγυας Πόλης», έδειξαν για ακόμη μία φορά το πραγματικό τους πρόσωπο. Έδειξαν ακόμη τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τον δημόσιο διάλογο και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτό, όμως που πραγματικά μας ξάφνιασε είναι οι χθεσινές δηλώσεις στο Δ.Σ. του κ. Γαλούνη, Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής, ο οποίος δήλωσε πως «όλα τα Νηπιαγωγεία παίρνουν επιχορήγηση από το Εσωτερικών για λειτουργικές δαπάνες (γραφική ύλη, ΔΕΗ, τηλέφωνο, νερό), και όταν ξεμένουν από χρήματα, είμαστε πάντα, η Σχολική Επιτροπή, έτοιμη και κάνει έκτακτες επιχορηγήσεις για τα πάντα».

Αλήθεια, η διοίκηση του Δήμου αμφισβητεί ότι ζητήθηκε τις τελευταίες ημέρες από πολλούς γονείς σε πολλά διαφορετικά Νηπιαγωγεία της πόλης μας να «συνδράμουν» από την τσέπη τους ώστε να αγοραστεί η απαραίτητη γραφική ύλη;

Αν πράγματι το αμφισβητεί, την καλούμε να το πει δημόσια.
Αν πάλι όχι, καλούμε την διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να κάνει – έστω και τώρα – αποδεκτή της πρόταση της «Αλληλέγγυας Πόλης» να καλύψει ο Δήμος τη συγκεκριμένη δαπάνη, κάτι που θα ελαφρύνει ουσιαστικά τις οικογένειες και ιδιαίτερα τα νέα ζευγάρια.

Τέλος, η «Αλληλέγγυα Πόλη» δεσμεύεται ότι οι παρεμβάσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο που έχουν ως στόχο την διευκόλυνση και την καλυτέρευση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας θα συνεχιστούν. Παρεμβάσεις που αφορούν ζητήματα ουσίας, πάνω σε προβλήματα που απασχολούν και δυσχεραίνουν τους δημότες, στον αντίποδα λογικών και προσώπων που αρέσκονται σε επικοινωνιακές «φιέστες» που αφήνουν αδιάφορη την πλειοψηφία των πολιτών του Ιλίου.

«Αλληλέγγυα Πόλη»
Ίλιον, 19/10/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου