Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε από τη διοίκηση Ζενέτου για ανάπλαση Εσχατιάς και παραρεμάτιας ζώνης





«Τα μάθατε; Για το ότι δεν προχωρά η ανάπλαση πάνω από το ρέμα της Εσχατιάς φταίει που έφυγε από υπουργός ο Χρυσοχοΐδης το… 2015!
Ας ενημερώσει μόνο κάποιος την Διοίκηση ότι σε λίγο καιρό μπαίνουμε στο 2019».

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου 2018, ο επικεφαλής της «Αλληλέγγυας Πόλης», Κώστας Κάβουρας, παρενέβη στη συζήτηση με αφορμή το ζήτημα της μεταφορικής εταιρείας «Λεβέντης», η οποία και έχει μετατρέψει μια ολόκληρη γειτονιά στην παραρεμάτια ζώνη της Εσχατιάς (πέριξ των οδών Δωδεκανήσου και Φλέβας Ρουβικώνος), σε ένα απέραντο πάρκινγκ για τα φορτηγά της.

Ο επικεφαλής της Αλληλέγγυας Πόλης τόνισε ότι η δημοτική αρχή δεν μπορεί να αρκείται στην επιβολή των προβλεπόμενων από τον νόμο διοικητικών προστίμων, αλλά στη συνέχεια, πέραν αυτού ουδέν. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έκταση που είναι χαρακτηρισμένη ως «Κοινόχρηστο Πράσινο».

Η πρόταση της «Αλληλέγγυας Πόλης» είναι η συγκεκριμένη έκταση να δενδροφυτευτεί άμεσα, καθώς μια τέτοια πρωτοβουλία θα απέτρεπε οποιονδήποτε, πόσο δε μάλλον την εν λόγω εταιρεία, να τον χρησιμοποιεί ως αυθαίρετο πάρκινγκ.

Ανέφερε ακόμη πως πρόκειται για μία συνοικία «ξεχασμένη από το θεό» με ελλείπεις υποδομές, φέρνοντας ως παράδειγμα το παρακείμενο γηπεδάκι μπάσκετ που πλέον δεν λειτουργεί και χρησιμοποιείται από το δήμο για τη φύλαξη οικοδομικών και άλλων υλικών. 

Αλγεινή εντύπωση κατά την διάρκεια της συζήτησης προκάλεσε η τοποθέτηση του Δημάρχου, κ. Ζενέτου, ο οποίος θέλησε, με αφορμή και το παραπάνω θέμα της μεταφορικής εταιρείας, να πει μια «ιστοριούλα» σχετικά με την ανάπλαση του χώρου πάνω από το ρέμα της Εσχατιάς.
Και τι μας είπε ο κ. Δήμαρχος;

Ότι η ανάπλαση του χώρου πάνω από το ρέμα της Εσχατιάς θα είχε ολοκληρωθεί αν δεν είχε φύγει από Υπουργός ο κ. Χρυσοχοΐδης το… 2015!

Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε στον κ. Δήμαρχο κάποια πράγματα:
α) δεν νομίζουμε ότι ο ρόλος του Δημάρχου στα Δημοτικά Συμβούλια είναι απλά να διηγείται ιστορίες «από τα παλιά», με νουθεσίες και διδαχές. Αυτά, ξέρετε, τα κάνουν οι «βετεράνοι» πρώην Δήμαρχοι. Αν νιώθετε τέτοιος κ. Δήμαρχε καλό είναι να μας το πείτε. Οι Δήμαρχοι του παρόντος, οι εν ενεργεία δήμαρχοι, υπάρχουν για να κάνουν πράγματα για την πόλη τους.

β) έχουμε Οκτώβρη του 2018, η «απόφαση Χρυσοχοΐδη» στην οποία αναφέρεται ο κ. Δήμαρχος είναι της 29ης Οκτωβρίου 2013. Συνεπώς ο κ. Ζενέτος θα πρέπει να εξηγήσει στους δημότες του Ιλίου πως και γιατί χάθηκε μια ολόκληρη πενταετία για την πόλη μας δίχως να ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης του χώρου πάνω από το ρέμα της Εσχατιάς. Κύριε Δήμαρχε, συγκεκριμένα όμως. Μην αρχίσετε πάλι τις ιστορίες. Πείτε μας, τι ακριβώς κάνατε; Ποιες πρωτοβουλίες πήρε η διοίκησή σας ως προς αυτό; Αλλά ξέρουμε: για ακόμη μια φορά φταίνε για όλα μόνο οι άλλοι…

γ) κ. Δήμαρχε, μην προσπαθείτε να «πείσετε» την τοπική κοινωνία για πολιτικά πρόσωπα και χώρους που χρεοκόπησαν την χώρα. Είναι μάταιο, ανώφελο. Κοιτάξτε λίγο την πραγματικότητα κατάματα, ότι δηλαδή ο πολιτικός χώρος από τον οποίο προέρχεστε έχει καταρρεύσει μια για πάντα, και δείτε αν μπορείτε μέσα σε αυτό το πλαίσιο να προσφέρετε κάτι για την πόλη μας. Μην δεσμεύετε το μέλλον της πόλης για να ικανοποιήσετε πρόσωπα και καταστάσεις που, καλώς ή καλώς, «έχουν τελειώσει». 

  • - Αλληλέγγυα Πόλη -


Δείτε το video με την παρέμβαση του επικεφαλής της Αλληλέγγυας Πόλης και δημοτικού συμβούλου Ιλίου, Κώστα Κάβουρα:

https://www.youtube.com/watch?v=KPjQolzET_k

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου