Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Αιγάλεω Α.Ο Τμήμα Κολύμβησης Γνωρίστε την Τεχνική Κολύμβηση.





Πρόσκληση
Ο Αιγάλεω Α. Ο και το Τμήμα Κολύμβησης σας προσκαλούν στην "καρδιά" του υγρού αθλητισμού της πόλης μας, για μία  γνωριμία με  την Τεχνική Κολύμβηση.
Ο Σύλλογος μας πιστός στους στόχους του σε συνέχεια   της  απόφασης του Δ.Σ  για το αγωνιστικό άθλημα της Τεχνικής Κολύμβησης (μονοπέδιλο),  σας καλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει. στις 20 Οκτωβρίου και ώρα 10:30 π.μ. Δημοτικό κολυμβητήριο Αιγάλεω  Νικολάου Πλαστήρα 20.
θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά παρουσίαση - επίδειξη από τον Ομοσπονδιακό Προπονητή: Γιώργο Σαλταμανικα.
Θα έχει μαζί αθλητές και αθλήτριες μέλη των εθνικών ομάδων με μετάλλια σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα



Σκοπός της επίδειξης  είναι η γνωριμία με την τεχνική κολύμβηση και στόχος η  δημιουργία τμήματος μετά από δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο γραφείο του Συλλόγου: Οδός Νικολάου Πλαστήρα 20 κλειστό γήπεδο του Αιγάλεω (Σταύρος Βενέτης) κάτω από τις κερκίδες του κολυμβητηρίου .Τηλ. Επικοινωνίας: 210-5982800
Ώρες λειτουργίας 5:00-8:00 μ.μ
ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αρχάριοι και έμπειροι αθλητές  να ενσωματωθούν στην τεχνική κολύμβηση, στο σύλλογο και στην πόλη μας.
Ηλικίες που μπορούν να συμμετέχουν είναι Αγόρια-Κορίτσια: από 9 ετών και άνω
 Ένας αθλητής μπορεί να  γραφτεί στο τμήμα τεχνικής κολύμβησης και ειδικότερα στην ακαδημία του τμήματος εφόσον γνωρίζει τις βασικές κολυμβητικές δεξιότητες της κλασσικής κολύμβησης.
Στην ακαδημία γίνεται εξοικείωση και εκμάθηση της τεχνικής που χρειάζεται ο κολυμβητής ώστε να ενταχθεί μετέπειτα ομαλά στα προ αγωνιστικά και αγωνιστικά τμήματα της τεχνικής κολύμβησης.

*Σας περιμένουμε να τα πούμε από κοντά.
Ο Αιγάλεω Α. Ο ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός της πόλης μας, στηρίζει ενεργά το Τμήμα Κολύμβησης και δίνει την σκυτάλη στους μικρούς αθλητές και αυριανούς
         

  •           Λίγα λόγια για το άθλημα :

    Η Τεχνική κολύμβηση είναι η εξέλιξη της κλασσικής κολύμβησης όπου ολοένα και περισσότεροι αθλητές αρχίζουν να ασχολούνται με το άθλημα αυτό, με αποτέλεσμα να εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς.
  Περισσότερα από 40 χρόνια μετράει στην Ελλάδα η Τεχνική Κολύμβηση, ένα από τα εντυπωσιακότερα και θεαματικότερα αθλήματα υγρού στίβου εξαιτίας της ταχύτητας που αναπτύσσουν οι κολυμβητές και της ισορροπημένης τεχνικής που εκτελούν μέσω της εφαρμογής στα κάτω άκρα τους είτε μονοπέδιλου, είτε συγκεκριμένου τύπου διπλά πεδιλάκια.

   Η τεχνική με μονοπέδιλο μιμείται τις κινήσεις του δελφινιού μέσα στο νερό όπου ο κολυμβητής με τα χέρια τεντωμένα πάνω από το κεφάλι και με μια τέλεια υδροδυναμική θέση αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες με τις δελφινοειδείς κινήσεις που εκτελεί τόσο στα αγωνίσματα επιφανείας με χρήση αναπνευστήρα (50μ., 100μ., 200μ., 400μ., 800μ., 1500μ., 4Χ100μ., 4Χ200μ.), όσο άπνοιας (50μ.) και τέλος, υποβρυχίων αγωνισμάτων με τη χρήση φιαλών συμπιεσμένου αέρα (100μ., 400μ.).  4Χ50μ. Μικτή ομάδα  (ΔΥΟ ΑΓΟΡΙΑ - ΔΥΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ) (4Χ50μ).
Αγωνίσματα με δίπλα πέδιλα (BI FIN) είναι (50μ., 100μ., 200μ., 400μ.)
και ομαδικό άθλημα 4Χ100μ. μικτή ομάδα.

Τα τελευταία χρονιά έχουν εισαχθεί στα αγωνιστικό πρόγραμμα και τα διπλά πεδιλάκια (b.fin) όπου ο αθλητής με τη χρήση
αναπνευστήρα εκτελεί την κίνηση του ελευθέρου στυλ της κλασσικής κολύμβησης (50μ., 100μ., 200μ., 400μ.). και 4Χ50μ.
   Είναι άξιο αναφοράς ότι η τεχνική κολύμβηση αποτελεί επίσημο Ολυμπιακό αγώνισμα και ανήκει στην Κ.Ο.Ε. αν και δεν έχει ενταχθεί ακόμη στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα. Επομένως, οι αθλητές της τεχνικής κολύμβησης, με διακρίσεις σε εθνικό (πανελλήνια πρωταθλήματα) και διεθνές επίπεδο, απολαμβάνουν όλα τα προνόμια του αθλητικού νόμου περί εισαγωγής σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (Α.Ε.Ι. -Α.Τ.Ε.Ι) της χώρας μας.

    Η τεχνική κολύμβηση αποτελεί ένα από τα λίγα αθλήματα το οποίο έχει προσφέρει μεγάλες διακρίσεις, με τη χώρα μας να συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες δυνάμεις (4η / 5η θέση) παγκοσμίως, με αθλητές της εθνικής ομάδας να κατακτούν παγκόσμια και πανευρωπαϊκά ρεκόρ αντίστοιχα.

*Σας περιμένουμε να τα πούμε από κοντά.
Ο Αιγάλεω Α. Ο ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός της πόλης μας, στηρίζει ενεργά το Τμήμα Κολύμβησης και δίνει την σκυτάλη στους μικρούς αθλητές και αυριανούς πρωταθλητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου