Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Ενημερωτική εκδήλωση για τη σημασία του εμβολιασμού των ενηλίκων στο 9ο ΚΕ.ΦΙ. του Δήμου Περιστερίου





Ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Περιστερίου με θέμα «Εμβολιασμός Ενηλίκων για Υγιή και Ενεργό Γήρανση», πραγματοποιήθηκε στο 9ο Κέντρο Φιλίας (ΚΕ.ΦΙ.), πρώην ΚΑΠΗ του Δήμου Περιστερίου, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018.

Στην ενημερωτική εκδήλωση, παρουσιάστηκαν τα οφέλη του εμβολιασμού, σε μια περίοδο, που παλαιά νοσήματα αποτελούν ξανά σημαντική απειλή για τη Δημόσια Υγεία, όπως η επιδημία ιλαράς.
Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στα εμβόλια που αφορούν τους ενήλικες, και συγκεκριμένα το εμβόλιο έναντι της εποχικής γρίπης, ιδιαίτερα, τώρα που προχωράμε στο χειμώνα,  του πνευμονιόκοκκου και του έρπητα ζωστήρα, τα οποία παρέχουν προστασία από λοιμώδη νοσήματα τα οποία μπορεί να εξελιχθούν απειλητικά για τη ζωή.
Ο κ. Γεώργιος Μπεκιάρης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Περιστερίου σε θέματα Υγείας, δήλωσε σχετικά: 
«Είναι ο πολυτιμότερος σύμμαχος του ανθρώπου για την καταπολέμηση πολλών ασθενειών, οι οποίες παλαιότερα οδηγούσαν σε σοβαρές αναπηρίες ή ακόμη και στον θάνατο. Παρατηρείται δυστυχώς, τα τελευταία κυρίως χρόνια, μια έξαρση ενός υστερόβουλου αντιεμβολιαστικού κινήματος. Παρά το γεγονός ότι ο σωστός εμβολιασμός "σώζει ζωές", εν τούτοις πολλοί ενήλικες αλλά και γονείς προβληματίζονται για την χρήσιμοτητά του. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, αλλά και απαραίτητο, να επισημαίνουμε την σημασία και την αξία του έγκαιρου εμβολιασμού, ιδιαίτερα εμείς οι επιφορτισμένοι, με το καθήκον της Πρόληψης και της Προαγωγής της Υγείας».

Ο κ. Νικόλαος Γ. Μουσσάς, Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, τόνισε ότι: «O εμβολιασμός αποτελεί πράξη ατομικής προστασίας και ευθύνης  με κοινωνικές προεκτάσεις για την ανοσία της κοινότητας και την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Υπάρχει αδήριτη αλλά και επείγουσα ανάγκη, να πείσουμε όλους τους συμπολίτες μας ότι, δια του εμβολιασμού, προστατεύουν την υγεία και τη ζωή των ιδίων και των οικογενειών τους».

Στον χαιρετισμό του, ο Αντιδήμαρχος των ΚΕ.ΦΙ. Δήμου Περιστερίου Ισαάκ Ζορπίδης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή του Ανδρέα Παχατουρίδη δίνει ιδιαίτερο βάρος στις συνθήκες διαβίωσης όλων των πολιτών και ιδιαίτερα της τρίτης ηλικίας, κάτι που καταδεικνύει το γεγονός ότι δημιούργησε μια ξεχωριστή διοικητική μέριμνα στο Δήμο για την αντιμετώπιση των αναγκών τους.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις, είναι μία πρωτοβουλία του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. (ΕΔΔΥΠΠΥ), τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και θα καλύψουν μεγάλους Δήμους της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου