Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Αιγάλεω, ''Πλατεία Ματρόζου'' [φωτογραφίες] - Απίστευτη εγκατάλειψη καταγγέλλει η ''Άλλη Πρόταση για το Αιγάλεω''


 ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΤΡΟΖΟΥ ΣΤΗΝ “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ


ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ, ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΑΘΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

Είναι απίστευτο αυτό που βιώνουν οι χιλιάδες συμπολίτες και συμπολίτισσες στη συνοικία “Αναγέννηση”. Στη μεγαλύτερη πλατεία της, στην Πλατεία Ματρόζου, η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από τραγική.
Αυτή η κατ’ όνομα πλατεία αναψυχής και διασκέδασης, έχει εγκαταλειφθεί και βρίσκεται σε πλήρη διάλυση.
Και όχι μόνο αυτό. Αποτελεί κίνδυνο η κατάστασή της για τη σωματική ακεραιότητα των άτυχων συμπολιτών, των μικρών παιδιών που ελλείψει άλλου χώρου, έχουν τη ατυχία να πάνε να παίξουν, να αθληθούν, να περπατήσουν σ’ αυτή την κατεστραμμένη - στην ουσία - πλατεία.
Από πού να ξεκινήσει και πού να τελειώσει κανείς. Εκατοντάδες πλάκες πεζοδρομίων σπασμένες, φθαρμένες, ξεκολλημένες, σε όλες τις πιθανές γωνίες, να απειλούν την υγεία μικρών και μεγάλων.
Δένδρα και κλαδιά να προεξέχουν παντού, χωρίς ύδρευση, παρατημένα, απεριποίητα.
Η παιδική χαρά σε κατάσταση διάλυσης, χωρίς πιστοποίηση, με ελάχιστα όργανα, με ξεκολλημένα τα πλαστικά δάπεδα, συνεχίζει να λειτουργεί παράνομα, θέτοντας – και αυτή – σε κίνδυνο την υγεία των μικρών παιδιών. Το γήπεδο μπάσκετ, κι αυτό σε οικτρή κατάσταση, με κατεστραμμένο το δάπεδό του, την περίφραξή του.

Τα ρείθρα των πεζοδρομίων κατεστραμμένα.
Αν μια πλατεία αποτυπώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κατάσταση στον Δήμο μας, η εικόνα που αναδεικνύει αυτή η Πλατεία Ματρόζου είναι αποκαλυπτική.
Και το ερώτημα λοιπόν που αυθόρμητα βγαίνει από τα στόματα, όχι μόνο των γειτόνων στην “Αναγέννηση” αλλά και σε όλο το Αιγάλεω...
Στ’ αλήθεια, κανένα στέλεχος του κ. Μπίρμπα δεν πέρασε από την Πλατεία Ματρόζου; Καμία και κανένας αντιδήμαρχος, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτικός σύμβουλος;
Και η πρώην Αιγαλιώτισσα κυρία περιφερειάρχης Ρένα Δούρου που έμενε 100 μέτρα από την Πλατεία Ματρόζου, στ’ αλήθεια δεν ξαναπέρασε από εκεί; Δεν είδε, δεν ρώτησε;
Κακά τα ψέματα. Και στην Πλατεία Ματρόζου και σε δεκάδες πλατείες, παιδικές χαρές, στο Άλσος Μπαρουτάδικου, παντού, η Διοίκηση Μπίρμπα δεν έσκυψε ποτέ. Δεν προγραμμάτισε. Δεν αγωνίστηκε. Δεν “μάτωσε” τη φανέλα.
Παραιτήθηκε από κάθε διεκδίκηση για ό,τι αφορά την ποιότητα ζωής των κατοίκων αυτής της πόλης. Και σε εξόφθαλμες προκλητικές περιπτώσεις, όπως η πλήρως διαλυμένη, εγκαταλειμμένη Πλατεία Ματρόζου, έδειξε τα όρια της απίστευτης ολιγωρίας και μοναδικής αναισθησίας μπροστά στα μύρια όσα οφθαλμοφανέστατα προβλήματά της.
Και αυτό έπραξε και πράττει στους λίγους μήνες που της έμειναν, μέχρι τις λυτρωτικές εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις 26 Μάη του 2019.
Η Διοίκηση Μπίρμπα και στην Αναγέννηση θα λάβει αυτό που της αξίζει από τον λαό της συνοικίας αυτής. Που μπούχτισε από τα ίδια πρόσωπα, τις ίδιες υποσχέσεις, τα ίδια ψέματα, τις ίδιες υπεκφυγές. Τόσες δεκαετίες πια...
Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ για το ΑΙΓΑΛΕΩ, το μόνο που υπόσχεται είναι ότι αυτό το απίστευτο χάλι της Πλατείας Ματρόζου θα είναι από τα πρώτα που θα το αλλάξει, κάνοντας την πλατεία αυτή πρότυπο. Μια πλατεία με όλες τις υποδομές της, ασφαλείς, καθαρές και με σεβασμό στην υγεία και την ποιότητα ζωής των συνδημοτών που θα την απολαμβάνουν.
Το 2019, ο λαός της Αναγέννησης θα τιμωρήσει αυτούς που επί πέντε σχεδόν χρόνια άφησαν αυτή την περιοχή, αυτή τη γειτονιά, στην εγκατάλειψη και την παρακμή.
Και θα αναδείξει την ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ για το ΑΙΓΑΛΕΩ σαν μια δύναμη προοπτικής, ανάπτυξης και προόδου.

Εμπρός λοιπόν.

Για την ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ για το ΑΙΓΑΛΕΩ
Ο επικεφαλής
Κωνσταντίνος Δ. Σάμιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου