Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων


Τρία μεγάλα διεθνή γεγονότα πραγματοποιούνται αυτόν τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων.
Ένα μεγάλο διεθνές συνέδριο και δυο αγαπημένα ετήσια γεγονότα της πόλης δίνουν ραντεβού στην Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

•5o Διεθνές Συνέδριο Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, «HerMa Conference», Παρασκευή 21 – Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου

Οι λαϊκές παραδόσεις και η τοπική νοημοσύνη αποτελούν την πιο δυναμική έκφραση της ανθρώπινης δράσης. Η πολυφασματικότητά τους καθιστά ιδιαίτερη τη διαχείρισή τους. Όροι της ελεύθερης αγοράς σχετικά με τη διαχείριση πολιτιστικών αγαθών αναφέρονται στην καθημερινότητά μας, ωστόσο ελάχιστοι κατανοούν τον ουσιαστικό τους ρόλο. Το Συνέδριο έρχεται να αποσαφηνίσει με θεωρητικές και βιωματικές μεθόδους το ευαίσθητο και αμφιλεγόμενο πλαίσιο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Διοργάνωση: HERITΛGE (Heritage Management Organization), ΟΠΑ, Πανεπιστήμιο του Kent, «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, Δ/νση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς- Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Χώρος: Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100. Ημέρες και Ώρες: Παρασκευή 14:00-20:30, Σάββατο και Κυριακή 08:30-20:30. Γλώσσα διεξαγωγής: αγγλικά. Όροι συμμετοχής: Το Συνέδριο είναι δωρεάν για τα μέλη του HERITΛGE.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιούνται δράσεις ανοικτές για το κοινό, όπως το δρώμενο HERMA NARRATUS, ο δημόσιος διάλογος HRMA COMMUNITIES, η παράλληλη δράση HERMA MARKET και ο πολιτιστικός περίπατος HERMA SACRED WAY.

Περισσότερες πληροφορίες/ Επικοινωνία/κρατήσεις: www.HeritageHanagement.org/Conference, HerMa@HeritageManagement.org

•Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2018, Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου

Το Ωδείον Αθηνών μεταμορφώνεται το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου σε κέντρο πολυγλωσσίας και ψυχαγωγίας!

Για 6η συνεχή χρονιά τα Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και οι Πρεσβείες από 14 χώρες-μέλη της EUNIC Αθήνας σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY), με την Πρεσβεία της Γεωργίας και το Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών και με το σύνθημα Πολλές γλώσσες – Μια γιορτή προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με όχημα τη γλώσσα από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών μέσα από ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.

Χώρος: Ωδείον Αθηνών, Περιστύλιο και Αίθουσα Άρης Γαρουφαλλής, Ρηγίλλης & Β. Γεωργίου Β ́ 17-19. Ώρα: 10:00 – 15:00. Είσοδος ελεύθερη

Διοργανωτές - μέλη της EUNIC Αθήνας: (European Union National Institutes for Culture / Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης): British Council, Γαλλικό Ινστιτούτο, Goethe-Institut Athen, ÖSD-Institut Griechenland, Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Πρεσβεία της Ρουμανίας, Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Πρεσβεία της Ουγγαρίας, Σπίτι της Κύπρου σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, Ινστιτούτο Θερβάντες, Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Συντονισμός εκδήλωσης: Goethe-Institut Athen. Συνεργαζόμενος φορέας: ESN, Erasmus Student Network. Με την ευγενική υποστήριξη του Ωδείου Αθηνών.

•5ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος, Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου

Η Γιορτή της Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας και της διαφορετικότητας!

Η καθιερωμένη ετήσια βόλτα με τους ευρωπαίους λογοτέχνες μετακομίζει φέτος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος!

Το δίκτυο EUNIC προσκαλεί τους φίλους των βιβλίων να συναντήσουν σημαντικούς λογοτέχνες από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Στόχος, η ανάδειξη της πολυμορφίας της λογοτεχνικής έκφρασης στην Ευρώπη και η παρουσίαση της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας και των ευρωπαίων λογοτεχνών στο ευρύ κοινό, μέσα από ομιλίες, παρουσιάσεις, δημόσιες αναγνώσεις και άλλες παράλληλες δράσεις.

Στο φετινό Περίπατο συμμετέχουν οι λογοτέχνες: Susanne GREGOR (Πρεσβεία Αυστρίας), Mike KENNY (British Council), Κυριάκος ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ (Σπίτι της Κύπρου), Juan Jacinto MUÑOZ RENGEL (Instituto Cervantes de Atenas), Véronique OVALDÉ (Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος), Joachim SARTORIUS (Goethe-Institut Athen), Piotr SOCHA (Πρεσβεία Πολωνίας), Ole Robert SUNDE (Πρεσβεία Νορβηγίας, Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών).

Παρουσιάζει και συντονίζει ο Άλεξ Κάβδας, ιδρυτής του lifeofculture.com.

Χώρος: αίθουσα (ισόγειο) του Πύργου Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Ώρα: 11:00 - 16:00. Είσοδος ελεύθερη με ταυτόχρονη μετάφραση.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης ‘Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου’ του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).


cityofathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου