Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

«Ζωντανεύοντας την εικόνα» και «επαυξημένη πραγματικότητα» για παιδιά του Δήμου Αιγάλεω


  • ...στο πρόγραμμα καλοκαιρινών δραστηριοτήτων 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival 2018 επισκέφθηκε τον Δήμο Αιγάλεω και συγκεκριμένα το 7ο Δημοτικό σχολείο στο οποίο πραγματοποιείται το πρόγραμμα «Μήνας Καλοκαιρινών Δραστηριοτήτων για Μαθητές», αυτή την φορά για να πραγματοποιήσει καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαστήρια και παρουσιάσεις τέχνης και τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια έμπειρων animators πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο δημιουργίας κινούμενης εικόνας: «Ζωντανεύοντας την εικόνα» στο οποίο προσφέρθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν τα μυστικά τις κινούμενης εικόνας, «ταξιδεύοντας» από την αρχή της δημιουργίας του σχεδίου έως τη σύνθεση της κίνησης, ζωντανεύοντας τη δική τους ιστορία και αποκτώντας το πρώτο τους βίντεο κινουμένων σχεδίων, μια προσφορά του Δήμου Αιγάλεω.

Στην συνέχεια, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ζήσουν την εμπειρία της επαυξημένης πραγματικότητας (AR+). Μέσα από ειδικά βιβλία τα οποία τους προσφέρθηκαν και εμπεριείχαν μια μεγάλη συλλογή διαδραστικών σκίτσων από κορυφαίους δημιουργούς. Τα σκίτσα ζωντάνευαν κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια των παιδιών, μέσα από εντυπωσιακά κινούμενα σχέδια και ήχο από τις οθόνες κινητών τηλεφώνων και tablets, δημιουργώντας μια συναρπαστική εμπειρία για τους μικρούς μαθητές.




Η τεχνική της επαυξημένης πραγματικότητας (AR+) είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν τη σχέση της τέχνης με τις νέες τεχνολογίες, τους τρόπους, με τους οποίους επικοινωνούν και τις επιδράσεις αυτής της σχέσης στη σύγχρονη καθημερινότητα της μεγάλης πόλης και τον άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου