Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Χατζηαναγνώστου Γιώργος: ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΟΛΙΓΙΣΤΩΝ - Αναρωτιέται εύλογα ο κάθε πολίτης τι σημαίνει αναλαμβάνω την ευθύνη;




87 μέχρι σήμερα νεκροί από την φωτιά στο Μάτι, 24 στην Μάνδρα Αττικής και πλέον το αίσθημα του φόβου κυριαρχεί σε κάθε πολίτη για το τι του ξημερώνει αύριο με σαφή απώλεια "κανονικότητας".

Και σαφώς κανείς δεν μπορεί να επιρρίψει ευθύνες στα εκτελεστικά όργανα που ρίχνονται με αυτοθυσία, χωρίς μέσα προστασίας στην μάχη όπως πυροσβέστες, αστυνομικούς, λιμενικούς κ.α. Όμως αυτό αφορά την κάτω εκτελεστική βαθμίδα και δεν εξιλεώνει κανένα διοικούντα "ανύπαρκτο" πρακτικά περιφερειάρχη, αντιπεριφερει'αχη, διοικητές πυροσβεστικής και αστυνομίας κ.α. κρίνοντας εκ του αποτελέσματος.

Σε ένα κράτος όμως που ακόμα οι γ.γ διορίζονται μέσω του κομματικού συστήματος ,όπου οι εκάστοτε διοικούντες σιωπηρά σκύβουν το κεφάλι, σε κάθε κομματική εξουσία - πολιτική διοίκηση, τότε είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί οι άριστοι ποτέ δεν θα γίνουν αρεστοί, αλλά οι αρεστοί θα ενθυλακώνουν μισθούς, αυτοκίνητα, μπόνους κ.α παρά την εμφανή επάρκεια τους, σε βάρος των πολιτών.

Η όποια ολική ανικανότητα του κάθε επιτελικού, είναι νόμος ζωής ότι κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Και όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπινες ζωές το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου, κανένας πολιτικός δεν επιτρέπεται με αμετροέπεια και θράσος να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα .

Και βέβαια κανείς δεν μπορεί να ζήσει όταν 1000 βαθμοί κελσίου περνάνε με καυτό αέρα στα πνευμόνια του. Και βέβαια οι συνθήκες ήταν καταιγιστικές και ακραίες. Όμως βέβαια οι πολίτες πληρώνουν με 85δις το χρόνο αυτό το κράτος σαν δημόσια διοίκηση για να τους "προστατεύει".

Σε κάθε περίπτωση ακόμα και σε εμπρησμό αλλά και ανίκητα καιρικά φαινόμενα καλείται η κεντρική διοίκηση να προστατεύει τον πολίτη, και να του επιτρέπει να έχει ελπίδα "κανονικότητας", την ώρα που τον έχει ήδη εξαθλιώσει οικονομικά και  στοχευμένα.

Η ανικανότητα της κεντρικής διοίκησης και του κράτους των "παλαμακιστών" ευνοημένων της αυλής είναι προφανής. και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, αλλά είναι και θρασύτατο να "αναλάβει" κανείς επι της ουσίας  καμμία ευθύνη χωρίς να λογοδοτεί απέναντι στον λαό, απέναντι στην Δικαιοσύνη.

Από λόγια όλοι είμαστε ικανοί από πράξεις ; Πότε επιτέλους θα πάρει ο λαός έστω και μερικώς την απόφαση για όσα γίνονται π.χ. όπως στην Ελβετία μέσω συμμετοχής σε ερωτήματα. Πότε η Κοινοβουλευτική εξουσία θα γίνει Ομοσπονδιακή ;

Η σημερινή φαυλοκρατία εν μέσω καταστροφής και εκποίησης των πλούτοπαραγωγικών δομών της χώρας, έχει στοχέυσει στον βέβαιο αργό θάνατο της χώρας. και η εκάστοτε κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτεί πυκνά συχνά και όχι κάθε τετραετία απέναντι στον Λαό της.

Να τον προστατεύει ,ακριβώς το αντίθετο από την σημερινή κομματοκρατική κατάσταση. 
Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.

*Ο Χατζηαναγνωστου Γιωργος ειναι entrepreneur Mικρομεσαίων Επιχειρήσεων

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου