Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Θεοδωράκης: "Να πάψετε να κρύβετε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί της Φυλής"




Εδώ και τώρα αποφάσεις για την αντιμετώπιση του εκρηκτικού προβλήματος των σκουπιδιών στην Αττική, ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Στο πλαίσιο συζήτησης στο Α' Θερινό Τμήμα επίκαιρης επερώτησης του Ποταμιού για την απεξάρτηση από τα πλαστικά, ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την αυτοκριτική του για την υπόθεση της Κερατέας, επισημαίνοντας ότι σε όλη τη χώρα και στα νησιά μας υπάρχουν ανεξέλεγκτες χωματερές.
O επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε από την κυβέρνηση άμεσες αποφάσεις για το εκρηκτικό πρόβλημα των σκουπιδιών στην Αττική.

«Να πάψετε να κρύβετε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί της Φυλής», είπε και πρόσθεσε πως «πολιτικός δεν είναι αυτός που εντοπίζει το σκουπίδι στη θάλασσα, αλλά αυτός που έχει πρόταση πώς να καθαρίσει η θάλασσα». Πρότεινε δε, σειρά μέτρων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για μία εθνική στρατηγική απεξάρτησης από τα πλαστικά.

«Η επιμονή μας να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των σκουπιδιών, που έχει η χώρα δεν έρχεται ως μια ονειροπόλα οικολογική διάθεση, αλλά γιατί η μείωση του πλαστικού θα κρίνει αν θα κερδίσουμε τα στοιχήματα του παρόντος και του μέλλοντος. Στοιχήματα που συνδέονται με την υγεία μας, στοιχεία που συνδέονται με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας», επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης.

Τον Οκτώβριο θα συνεδριάσει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής προκειμένου να συζητήσει το θέμα της διάθεσης των απορριμμάτων της Αττικής, ανακοίνωσε στη Βουλή στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης του Ποταμιού για την «απεξάρτηση από τα πλαστικά» ο Σωκράτης Φάμελλος, κάνοντας γνωστό ότι μέχρι τότε θα έχουν γίνει γνωστές οι χωροθετήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου