Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Δ. Στρατούλης στο Περιστέρι: το MALL θα καταστρέψει τους μικρομεσαίους εμπόρους.


Ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ συνοδευόμενος από το Δημοτικό Νίκο Ζούτσο, τον διαμερισματικό σύμβουλο Δημήτρη Σαντή, άλλα τοπικά στελέχη και μέλη του τμήματος επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών της ΛΑΕ περιόδευσε την Παρασκευή το απόγευμα, 20/7, στα εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις που βρίσκονται στον πεζόδρομο και στους γύρω δρόμους του Περιστερίου.

Το κλιμάκιο της ΛΑΕ μοίρασε ανακοινώσεις για το μεταμνημονιακό μνημόνιο και το mall, που ετοιμάζεται να κατασκευαστεί σε γειτονική περιοχή, συζήτησε με τους επαγγελματίες και εμπόρους, από τους οποίους είχε θερμή υποδοχή.

Το κλιμάκιο της ΛΑΕ συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Περιστερίου Ιωάννη Καλαντώνη, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, υπερχρέωσης και πρόσθετων φορολογικών και ασφαλιστικών κρατήσεων στον εμπορικό κόσμο του Περιστερίου, ιδιαίτερα στις λαϊκές γειτονιές του. Επίσης αναφέρθηκε στο μεγάλο θέμα που έχει προκύψει λόγω της προωθούμενης κατασκευής του εμπορικού κέντρου MALL στην Ακαδημία Πλάτωνος και ενημέρωσε τα στελέχη της ΛΑΕ για τις καταστροφικές επιπτώσεις του στον εμπορικό κόσμο του Περιστερίου, για την ριζική αντίθεση του συλλόγου και για τις δράσεις του, με στόχο την παύση των εργασιών αυτού του τερατουργήματος.

Ο Δημήτρης Στρατουλης μετά τη συνάντηση έκανε την εξής δήλωση:
«Κυβέρνηση και «επενδυτές» ετοιμάζουν ένα γιγάντιο νέο mall στην αυλή του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνα, οδηγώντας σε κλείσιμο και καταστροφή όλα τα μικρο-μεσαία καταστήματα και τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις των Σεπολίων, του Κολωνού, του Σκουζέ, του Πλάτωνα, όσων ακόμα επιβιώνουν από την εφαρμογή των μνημονίων της λιτότητας και της φτωχοποίησης. Θα προκαλέσουν οικονομική ερήμωση στο Μπουρνάζι, κτύπημα της εμπορικής αγοράς στο Περιστέρι και τους άλλους γειτονικούς δήμους, προσδοκώντας να κερδοσκοπήσουν αξιοποιώντας τη φήμη της Ακαδημίας Πλάτωνα και μετατρέποντας στην ουσία αυτό τον αρχαιολογικό χώρο σε αυλή του Mall.

Κυβέρνηση και επενδυτές κοροϊδεύουν τους πολίτες και τους ανέργους της περιοχής για δήθεν επένδυση, δήθεν θέσεις εργασίας, δήθεν αναβάθμιση. Εμφανίζονται με το μανδύα του επενδυτή, κουνάνε το δάχτυλο στις δημοτικές αρχές. Απαιτούν την κατάργηση των νόμων, θέλουν να επιβάλλουν έωλες, παντελώς παράνομες πράξεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη στήριξη και της μνημονιακής «αντιπολίτευσης», που τηρεί σιγή ιχθύος, και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, παρά τις αντιδράσεις των συλλογικών φορέων της περιοχής άνοιξαν το δρόμο στην γνωστή πολυεθνική Black Rock και το τοπικό «παράρτημα» της Artume με χαριστικές ρυθμίσεις, ώστε να υψωθεί στο πρώην οικόπεδο Μουζάκη το φαραωνικό mall 55.000 τ.μ.

Η ΛΑΕ θα στηρίξει τον αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου και των συλλογικών φορέων και κινημάτων της περιοχής, ώστε αυτό το mall στην Ακαδημία Πλάτωνα να μην γίνει.

Η ΛΑΕ αγωνίζεται επίσης για:
  • Πραγματική αναβάθμιση του συγκεκριμένου Αρχαιολογικού Χώρου, ως ανοιχτού δημόσιου ελεύθερου χώρου με προστασία και ανάδειξη της μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής του αξίας.
  • Πραγματική αναβάθμιση των γύρω περιοχών κατοικίας, με εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υποδομών (δρόμοι, αποχέτευση, αθλητικοί και ελεύθεροι χώροι).
  • Ενέργειες για τη δημιουργία εκεί του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών, που έχει εδώ και δεκάδες χρόνια χωροθετηθεί.
  • Πολεοδομική ανάπλαση της περιοχής του Βιομηχανικού Πάρκου(ΒΙΟΠΑ), που ερημώνει από την αποβιομηχάνιση.
  • Στήριξη των μικρο-μεσαίων εμπορικών και άλλων επιχειρήσεων και υπεράσπιση των θέσεων εργασίας σε αυτές.
Αθήνα 21/7/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου