Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ομόφωνα αθώοι Ηριάννα και Περικλής





Ομόφωνα αθώους έκρινε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων την Ηριάννα και τον Περικλή, με απόφαση που ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

«Τα στοιχεία δεν έδειξαν τίποτε. Δεν αποδείχτηκε παράνομη δραστηριότητα. Οι κοινωνικές συναναστροφές δεν ποινικοποιούνται. Το DNA είναι εργαλείο εντόνως αμφισβητούμενο», είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης.

Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το ακροατήριο στο δικαστήριο.

Λίγο νωρίτερα η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων με την ίδια ποινή όπως πρωτόδικα, δηλώνοντας πεπεισμένη πως είναι μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Tσίπρας: Αποκαταστάθηκε σήμερα μια μεγάλη αδικία
«Σήμερα αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία απέναντι σε δύο νέους ανθρώπους. Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ανέπνευσαν» ανέφερε με ανάρτησή του στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

Σήμερα αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία απέναντι σε δύο νέους ανθρώπους. Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ανέπνευσαν #free_Irianna

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 28 Ιουνίου 2018
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγκου.
 «Η απόφαση για την Ηριάννα και τον Περικλή αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των πολιτών στον θεσμό της δικαιοσύνης και αποτελεί μία νίκη για το πολύμορφο κίνημα που δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να συμπαραστέκεται στους δυο νέους, για το δικαίωμά τους σε μία δίκαιη δίκη, για να λάμψει η αλήθεια» ανέφερε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου