Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

“ΠΟΙΚΙΛΟδημιουργώ” - Ένα πιλοτικό βιωματικό πρόγραμμα στο Δήμο Πετρούπολης




Ο Δήμος Πετρούπολης διοργανώνει αυτό το καλοκαίρι την δράση “ΠΟΙΚΙΛΟδημιουργώ”, η οποία περιλαμβάνει απογευματινές δημιουργικές και βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά, στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Γηπέδων Γρηγορίου (Ποικίλο).

Η εφαρμογή της δράσης γίνεται για πρώτη φορά φέτος πιλοτικά, με προοπτική να παγιωθεί ως θεσμός στην πόλη μας. Απευθύνεται σε παιδιά από έξι έως δώδεκα ετών, που φοιτούν στην πρώτη έως και την έκτη τάξη του δημοτικού σχολείου.

   Περιλαμβάνει μαθήματα εικαστικών, σκακιού, θεάτρου, χειροτεχνίας, βιωματικές δραστηριότητες που θα φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τη φύση, όπως μελισσοκομία, ανθοκομία, αλλά και δημιουργικό παιχνίδι, όπως γνωριμία των παιδιών με παλιά παιχνίδια γειτονιάς κλπ.

   Στόχος είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά το κυριότερο ότι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την φύση, να εξασκήσουν δημιουργικές και βιώσιμες δεξιότητες, να γνωρίσουν παλιούς τρόπους παιχνιδιού (όταν ακόμη μπορούσαν να παίζουν τα παιδιά στους δρόμους και στις γειτονιές), να εντρυφήσουν σε καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και να γνωρίσουν την τέχνη μέσα από την ποικιλομορφία που την διακρίνει.
       
Ημερομηνίες διεξαγωγής:
•    Από 2 Ιουλίου έως 10 Ιουλίου για παιδιά Πρώτης έως Τρίτης Δημοτικού (καθημερινές)
•    Από 12 Ιουλίου έως 20 Ιουλίου για παιδιά Τετάρτης έως Έκτης Δημοτικού (καθημερινές)
Ώρες απασχόλησης:
•    Από τις 19:00 έως τις 21:00, στις ημερομηνίες που προαναφέρονται.

Ενημερωθείτε για την διαδικασία συμμετοχής και τα απαραίτητα δικαιολογητικά....
Κατεβάστε και συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου