Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Μήνυμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Η ζωή ολόκληρη αποτελείται από μάχες…




Οι πανελλαδικές εξετάσεις παραμονεύουν και πάλι και δείχνουν το πιο σκληρό τους πρόσωπο απέναντι στους υποψηφίους, που συχνά ξεχνάμε πως πρόκειται για παιδιά.

Όλα τα παιδιά, τα δικά μας παιδιά τελειώνοντας το Γυμνάσιο ίσως και νωρίτερα πλέον, μπαίνουν σε διαδικασία προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις, η οποία όσο περνούν τα χρόνια χειροτερεύει. Οι ίδιοι οι γονείς αλλά και το υπόλοιπο περιβάλλον συχνά μετατρέπουν τα παιδιά σε «πολεμιστές» έτοιμους να αντιμετωπίσουν τον «παντοδύναμο εχθρό».
Μεταδίδοντας την λανθασμένη αντίληψη πως οι εξετάσεις έχουν το σημαντικότερο νόημα στην ζωή των μαθητών και πως η αποτυχία όχι μόνο δεν συγχωρείται αλλά ούτε καν επιτρέπεται. Τα παιδιά όμως από την άλλη το μόνο που χρειάζονται είναι μια πελώρια αγκαλιά και ένα «είμαστε μαζί σου» δηλαδή αγάπη και υποστήριξη, όχι περισσότερο άγχος και πίεση.

Τα χρήματα που σπαταλούν τόσες οικογένειες σε φροντιστήρια για την πολυπόθητη προετοιμασία, το άγχος, η πίεση, ο μεγάλος όγκος ύλης, ο άπειρος χρόνος που απαιτείται κάνουν την μάχη να φαίνεται άνιση και ενδυναμώνουν το «τέρας» των πανελλαδικών στα μάτια των παιδιών μας.
Δεν υφίσταται όμως η αποτυχία, ένα μεγάλο μπράβο αξίζει σε όλους, η δύναμη και το σθένος, η προσπάθεια αυτά αξίζουν. Όχι το αποτέλεσμα όποιο κι αν είναι αυτό.
Η ζωή ολόκληρη αποτελείται από μάχες, μόνο εσύ ο ίδιος οφείλεις να δώσεις το ποσοστό σημαντικότητας τους, κανείς άλλος δεν θα το ορίσει και κανείς δεν θα σε κρίνει! Να παλεύεις για ό,τι σε κάνει χαρούμενο, ευτυχισμένο και καλύτερο άνθρωπο στην ζωή σου, αυτή είναι η νίκη του πολέμου.
Μέσα από την καρδιά μου βγαίνουν μεγάλα «όχι».
 Όχι, δεν χρειάζεται να φοβάσαι.
Όχι, δεν είσαι άχρηστος αν «αποτύχεις».
 Όχι, η επιτυχία και η ζωή σου δεν ταυτίζονται με το αποτέλεσμα αυτών των εξετάσεων.   Όχι, δεν παλεύεις για εμάς , παλεύεις για τα όνειρα σου!
Και ένα μεγάλο «ναι».
Ναι, είμαστε δίπλα σου!
Καλή τύχη ονειροπόλε και να θυμάσαι … «Τα τρία Τ της επιτυχίας: Ταλέντο, Τόλμη, Τύχη» Ο. Ελύτης


  • Στέφανος Δημ.Παπαδόπουλος
  • Γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Περιστερίου
  • Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου
  • ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου