Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

''Τα θερινά σινεμά''


Έχει γράψει πολλά ωραία τραγούδια ο Λουκιανός Κηλαηδόνης κι αυτό είναι σίγουρα από τα ωραιότερα.
Το πρωτοτραγούδησε η Βίκυ Μοσχολιού το 1978 στο δίσκο του Λουκιανού «Είμαι ένας φτωχός και μόνος κάου-μπόυ» που μαζί με την Γωγώ Ατζολετάκη διαφημίζαμε για μήνες μέσα από τα προσφερόμενα προγράμματα της εταιρίας «Λύρα». 

Τέσσερα χρόνια αργότερα,το 1982 το τραγούδησε και ο ίδιος ο Λουκιανός στη συλλογή «Χαμηλή πτήση». 

Ήδη ο Λουκιανός είχε αποδείξει πως εκτός απ'το να γράφει μουσική, μπορούσε να κάνει και άλλα μόνος του: να γράφει στίχους, πότε σατιρικούς, πότε νοσταλγικούς και τρυφερούς αλλά πάντα γεμάτους φαντασία, ή να υποστηρίζει ο ίδιος τη δουλειά του με τη φωνή του και το πιάνο, όχι μόνο στο στούντιο, αλλά και και πάνω στη σκηνή, σε παραστάσεις, συναυλίες και βραδιές, πάντα το ίδιο ευφάνταστες. 


Στο τηλεοπτικό πορτρέτο του που φτιάξαμε με την Δάφνη Τζαφέρη για μια Μουσική βραδιά του 1980, προσπαθήσαμε να δείξουμε κάποιες απ'τις πολλές πλευρές τού Λουκιανού.

Εδώ τον βλέπουμε να παίζει στο πιάνο και να τραγουδά «Τα θερινά σινεμά», μαζί όμως βλέπουμε και πλάνα από το θρυλικό καλοκαιρινό κινηματογράφο Αλκαζάρ, απέναντι απ'τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λαρίσης. Το τρέιλερ είναι από την ταινία του 1952 «Deadline USA» με τον Χάμφρεϋ Μπόγκαρτ και την Έθελ Μπάρυμορ, ταινία του Ρίτσαρντ Μπρούκς που παίχθηκε στην Ελλάδα με τον τίτλο «Τιμωρός χωρίς οίκτο».


Γιώργος Παπαστεφάνου
Δημοσιεύτηκε στις 9 Αυγ 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου