Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Εκατοντάδες πιστοί στον Εσπερινό της Αγίας Τριάδας στο Αιγάλεω (ΦΩΤΟ)


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε σήμερα,
Κυριακή 27 Μαΐου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Τριάδος στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Αιγάλεω.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, πλαισιούμενος απο τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Πέτρο Χαλούλο, κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και τους εφημερίους του Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος.

''To Άγιο Πνεύμα διήνοιξε τον νου των Μαθητών Του Χριστού προκειμένου να μυηθούν, καθώς ηδύνατο, στο μυστήριο της Αγίας Τριάδος. Αυτό λοιπόν το μυστήριο της Αγίας Τριάδος είναι το κέντρο της Ορθοδόξου Πίστεώς μας'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος.

Σε άλλο σημείο ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως τόνισε: ''Χωρίς την Πίστη στην Αγία Τριάδα δεν είμαστε Χριστιανοί. Όπως δεν είναι Χριστιανοί οι αρνητές της Αγίας Τριάδος, οι Χιλιαστές και όλοι οι αιρετικοί, οι λεγόμενοι αντιτριαδικοί''.

Μετά το πέρας του εσπερινού ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου και ευχήθηκε στους πιστούς που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό η Χάρις του Αγίου Πνεύματος να τους ενισχύει την πίστη.

Τέλος να σημειωθεί ότι ανήμερα της Εορτής του Αγίου Πνεύματος θα τελεστεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και η λιτάνευση της Εικόνας της Αγίας Τριάδος.




romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου