Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Μεγαλοπρεπής Λιτανεία της Αγίας Τριάδος στο Αιγάλεω


Με τον Μεθέορτο Εσπερινό και την Λιτανεία της Εικόνας της Αγίας Τριάδος ολοκληρώθηκε

σήμερα, Δευτέρα 28 Μαΐου ο λαμπρός εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Αιγάλεω.

Τον Μεθέορτο Εσπερινό τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας Αρχιμ. Χρυσόστομος Παναγόπουλος, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και τους εφημερίους του Ναού.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής Λιτανεία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου, παρουσία του Δημάρχου Αιγάλεω κ. Δημητρίου Μπίρμπα και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να αναφερθεί ότι στην Λιτανεία συμμετείχαν πολιτιστικοί σύλλογοι, εκατοντάδες πιστοί, υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Αιγάλεω, ενώ κάτοικοι από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους έραναν με ροδοπέταλα την Ιερά Εικόνα στο πέρασμά της.

Μετά το πέρας της λιτάνευσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Ιερείς για την παρουσία τους, συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Πετρο Χαλούλο και τους συνεφημερίους του για την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως.

''Μεγάλη ημέρα η σημερινή καθώς εορτάζουμε την Αγία Τριάδα, εις το όνομα της οποίας βαπτιστήκαμε και γίναμε μέλη της Εκκλησίας του Χριστού. Της Εκκλησίας που είναι η Κιβωτός της σωτηρίας μας, γιατί η Εκκλησία είναι η ταμειούχος της Θείας Χάριτος'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Νικαίας.

''Εκτός της Εκκλησίας δεν υπάρχει σωτηρία, γι' αυτό η ψυχή μου σήμερα είναι ήρεμη που βλέπω όλους εσάς, τα φωτόμορφα τέκνα της Εκκλησίας, τον Ιερό Κλήρο. Είναι 23 χρόνια που βρίσκομαι Ποιμενάρχης στην Ιερά Μητρόπολη, έχω χειροτονήσει 53 κληρικούς και όλοι διακονούν με ευλάβεια στην Μητρόπολή μας'' συμπλήρωσε ο κ. Αλέξιος.

''Είναι ευλογημένος αυτός ο τόπος, όπου περάσαμε κατά την διάρκεια της λιτανείας είδαμε την ευλάβεια του κόσμου. Μικρασιάτες με τα θυμιατά, με τα κεράκια, με τα καντήλια, τα μικρά παιδιά. Μεταδίδετε την ευλάβεια, αυτή που παραλάβαμε από τους προγόνους μας. Είναι ο μόνος σωστός δρόμος, όλοι θα μας απογοητεύσουν και μας απογοητεύουν. Ο μόνος που δεν μας απογοητεύει είναι ο Χριστός, ο Λυτρωτής των ψυχών μας'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προκοπή στην πατρίδα μας, να ελευθερωθούν οι στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης, ενώ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αιγάλεω κ. Δημήτρη Μπίρμπα και το Δημοτικό Συμβούλιο για την παρουσία τους, τους πολιτιστικούς συλλόγους, την μπάντα του Δήμου Αιγάλεω και την Αστυνομία.

Τέλος να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της Λιτανείας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς στο προαύλιο του Ιερού Ναού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

romfea.gr


ΔΕΙΤΕ : 
Εκατοντάδες πιστοί στον Εσπερινό της Αγίας Τριάδας στο Αιγάλεω (ΦΩΤΟ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου