Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Ο Δήμος Πετρούπολης ψεκάζει για τα κουνούπια και ενεργοποιεί τους δημότες!


Από το Δήμο Πετρούπολης ανακοινώνεται:

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΜΗΝΙΑΙΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
& ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ
ΜΑΣ
   Επειδή τα κουνούπια αποτελούν φορείς μετάδοσης σοβαρών λοιμωδών νόσων, όπως κάθε χρόνο και φέτος ο Δήμος μας οργάνωσε πρόγραμμα ψεκασμών μέσω εξειδικευμένου και  πιστοποιημένου συνεργείου.
  • Οι ψεκασμοί για να είναι αποτελεσματικοί στοχεύουν στην καταπολέμηση των κουνουπιών κατά τα διάφορα στάδια ωρίμανσης τους και εκτελούνται ανά μήνα, αρχομένου από τον Απρίλιο με διάρκεια έως τον Οκτώβριο, τόσο στα φρεάτια ομβρίων όσο και σε άλλους δημόσιους χώρους, που παρατηρείται ανάπτυξη πληθυσμών τους.
Στο πλαίσιο των φετινών (έτους 2018) ψεκασμών, ξεκίνησε στις 24 Απριλίου, ο ψεκασμός από τα φρεάτια ομβρίων της λεωφόρου 25ης Μαρτίου και της Ανατ.Ρωμυλίας και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες θέσεις εντός ορίων του δήμου μας, με μηνιαία επανάληψη σύμφωνα με τα παραπάνω.
  •    Συστήνεται και στους δημότες μας να συμβάλουν με προληπτικά μέτρα στους χώρους τους, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
Επισημαίνεται ότι είναι πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση της αύξησης του πληθυσμού τους, και προτού αυτά ακμάσουν,  να υπάρξει φροντίδα ώστε να μειωθούν κατά  το μέγιστο δυνατόν οι εστίες όπου τα κουνούπια πολλαπλασιάζονται.
  •    Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να καθαριστούν σε κήπους, αυλές, μπαλκόνια και σε κάθε υπαίθριο χώρο (επίσης τα πεζοδρόμια, κράσπεδα και ρείθρα αποτελούν ευθύνη των παρόδιων ιδιοκτητών), όλες οι εστίες στάσιμου νερού, χώροι με πεσμένα φύλλα δέντρων, χόρτα και ακούρευτα γρασίδια, εστίες βούρκου και αποσύνθεσης οργανικού υλικού, πιατάκια από γλάστρες, βαρέλια, κουβάδες, λεκάνες, υδρορροές, φρεάτια, εγκαταλειμμένα λάστιχα αυτοκινήτων, να επιδιορθωθούν τυχών διαρροές βρυσών ή ποτιστικών σωληνώσεων σε ανοικτό χώρο, κ.λπ.
   Στα σπίτια (και κυρίως σε μονοκατοικίες, υπόγεια, ισόγεια, χαμηλοί όροφοι) θα πρέπει να τοποθετηθούν σε παράθυρα και πόρτες, σίτες που να μην επιτρέπουν την είσοδο των κουνουπιών σε αυτά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά στo:
-    Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου